Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un altre pacte in extremis que ens podríem haver estalviat

|

- Publicitat -

Sembla ser que les negociacions de darrera hora entre Junts pel Sí i la CUP han tornat a donar majoritàriament positiu pel Procés. El desgast de la negociació es redueix amb un acord final que fa referència a “reiterar els objectius continguts en la declaració”, més que “reiterar-ne la vigència i el contingut [de la moció del 9N]”. Parlant la gent s’entén, però els esforços que s’han de fer per salvar cada match ball són titànics.
 

La feina de la CUP, en el fons, és la de la rauxa i la rebel·lió. És un paper que ens toca fer a tots sobretot des dels municipis i els ajuntaments, on els nostres regidors i alcaldes estan essent assenyalats per l’Audiència Nacional dia sí dia també. Els nostres representants locals no compten ni amb els aforaments ni amb la capacitat defensiva amb la que compten els membres d’altres administracions, com la Generalitat, que acaben essent igualment acusats. Per tant, són herois.
 

Publicitat

Ara bé, haver de superar cada vegada una revàlida, un match point, i que, a més, aquest vingui del teu propi bàndol, s’hauria d’evitar. La CUP ha acabat posant en un compromís un govern que està esperant –si finalment és així- el moment precís per dur a terme de manera seguida totes aquestes proclames de desobediència que reclama la CUP de cara a la galeria avui amb una declaració total, la DUI que ho aglutinarà tot. De fet, el partit independentista majoritari ni tant sol vol dir que defensa la desobediència perquè, al seu entendre, defensen que no desobeeixen ningú, sinó que obeeixen la voluntat del poble català i la seva nova legalitat emergent. Aquest és el plantejament de fons que proposa JxSí, més enllà del postureig, i hauríem de qüestionar o aplaudir.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut