Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un Sant Jordi amb els cavallers a la presó

|

- Publicitat -

Un Sant Jordi atípic sense actes institucionals a la Generalitat han deixat un munt de roses grogues per tot arreu. La gent feia temps que ho tenia clar, i les consignes a comprar roses de quilòmetre zero amb llaços grocs no han fet el seu efecte. Al final, prop de set milions de roses venudes entre vermelles, grogues, taronja ciutadà, i d’altres colors secundaris. Inés Arrimadas intentava fer una crida a primera hora del matí a no polititzar la Diada sota la paradeta de Ciutadans amb una rosa taronja a la mà. Oi, que és bonic això?
 

A la nit, els seus amics de Societat Civil Catalana entregaven el premi al ‘Seny’ a Manuel Valls, en presencia de Soraya Sáenz i el virrei Millo. També se l’han entregat a Antonio Tajani, però res no feia pensar que es presentés, i finalment així ha estat. L’entitat unionista no té absolutament cap prestigi per fer venir cap tòtem, i Manuel Valls només ha vingut per l’interès actual que té a Catalunya i per deixar-se estimar una mica més. “Roda al món i torna al born” ha dit en un català d’accent francès perfecte. Serà divertit Si al final diu que sí.
 

Publicitat

No ha sigut el Sant Jordi de més afluència als carrers, però tothom ha tingut un pensament per als presos polítics, sigui en positiu o no. Garcia Albiol, després de passejar-se per Barcelona ha anat a Badalona just en el moment en el qual es duia a terme, a la plaça de la Vila, l’acte setmanal de record als presos polítics. Hi ha anat amb la seva cort local, a la qual deu veure poc perquè no apareix gaire als plens, i òbviament ha estat escridassat. Podríem afirmar que, fins i tot, ho deu haver fet expressament per poder dir que ha patit un escrache. Al final també estaríem en condicions d’afirmar que tant ens és. Si la gent vol protestar, que protesti, que cridi, sempre que la cosa no acabi en agressions físiques, és clar. Val a dir que sentim vergonya pels aficionats del Barça que a la final de Copa van proferir empentes i càntics a un periodista sofert de Betevé, que va actuar amb total professionalitat. Vergonya aliena.
 

Políticament parlant, no ha passat massa cosa més enllà que la jutge ha suspès la declaració de Jordi Pesarrodona, en no veure delictes d’odi ni de resistència greu. Caram, una jutge que ha tret el cap perquè li doni l’aire! L’altra és que Toni Comín ha demanat el vot delegat per la propera votació que hi hagi al Parlament. Si s’accepta, no caldria el vot de la CUP per desencallar una investidura en segona votació. El Major Trapero no ha tingut tanta sort, i la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha desestimat els seues recursos i li ha confirmat el processament per sedició i rebel·lió.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut