Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Xuclar

|

- Publicitat -

Avui Francesc Homs intentava defensar –a mitges- el nou alcalde de Girona, Albert Ballesta, que no ha començat amb bon peu des del primer moment. Com bé saben, Puigdemont el va escollir massa descaradament a dit, la qual cosa va provocar un terrabastall a la formació: Ballesta anava el 19 a la llista i les vuit persones que tenia davant fins el número 10 (el darrer electe) van haver de renunciarEl ple d’investidura es va haver de repetir per irregularitats en la fórmula de prometatge, i ara el tema del nou cartipàs. El nou alcalde volia apujar-se el sou i només va trobar el PP i C’s com a aliats. La marxa enrere dels taronges al darrer moment ha provocat que el cartipàs no s’aprovés, i l’alcalde quedi sense sou. Homs deia que no s’havia de llegir el que estava passant a Girona en clau nacional (l’acord amb PP i C’s), però ell mateix ha recorregut al marc nacional per criticar que ERC no hagi votat a favor d’aquest cartipàs. La conclusió és clara: quina mala tria va fer, president Puigdemont.
 

Mentre el focus gironí es va fent gros, a Barcelona les coses van una mica millor, però sense poder tirar coets encara. Avui ha acabat el Mobile World Congress, una edició realment brillant sinó fos per la taca negra de la vaga als transports públics, que acabaran desgastant una mica la imatge de l’actual alcaldessa. Compte, perquè mentre a Barcelona badem deixant créixer aquests conflictes que només fan que afectar la imatge internacional de la ciutat i el país (com la inexplicable renúncia als World Roller Games), a Madrid, Cristina Cifuentes ja vol apropiar-se dels esforços dels catalans dels darrers anys per fer créixer el congrés, i proposa endur-se’l a Madrid, la capital d’Espanya. La idea és la mateixa de sempre, xuclar. Per què sinó a Madrid hi ha un Masters 1000 de tennis, en el marc d’unes instal·lacions realment impressionants (noves i milionàries), quan és Barcelona la que té un torneig (el Godó) arrelat, i tota una tradició d’esportistes catalans professionals de relleu? Xuclar, i així milers d’exemples més.
 

Publicitat

Aquests que es veuen tant capacitats per lluir la vistositat d'un MWC (ara que la feina de consolidació ja els l’hem feta), són els que segueixen protegint Rita Barberá, que avui ha protagonitzat una del tot nefasta intervenció negant la major, presentant-se com una víctima, i gairebé un far de l’honestedat. Per favor, tot el Grup Municipal de València imputat (!). És aquest el partit al qual Ciudadanos intenta arrossegar per propiciar el “pacte d’Estat” encobert entre PSOE i PP, colant pel mig l’únic objectiu ideològic que ha tingut sempre la formació taronja: acabar amb la immersió lingüística catalana.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut