Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’Ombra d’una Anacronia

|

- Publicitat -

M’he aturat mirant i analitzant les imatges de tots els nostres alts càrrecs sortint de declarar de la Comissaria de la Guàrdia Civil citats en la investigació sobre els preparatius del Referèndum de l’1-0. A la foto, podem veure al portaveu del Comitè Executiu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, després de ser interrogat sobre la gestió econòmica i el manteniment del web del Pacte Nacional pel Referèndum.

Observo atentament al Joan Ignasi Elena sortint de la citació i els veig a ells que encara volen ser aquí, els guàrdies civils, no desapareixen.

Publicitat

Ens persegueixen les seves ombres, les seves anacronies, la seva simbologia i el seu autoritarisme armat de violència, encara ara.

Podria fer el paral·lelisme amb la primera obra de Miguel Delibes la Sombra del ciprés es Alargada, una ombra perpètua, omnipresent, pessimista i extremadament pesada que costa treure’s del damunt i ens persegueix sense deixar-nos respirar ni expressar-nos en Llibertat.

El dia que sabrem ignorar-los començarem a ser nosaltres mateixos. Obrirem la porta perquè fugi l’aire resclosit, i ja ni els veurem perquè aquests fantasmes instrumentals de l’Estat espanyol deixaran d’existir quan decidim que ens hem fet grans d’una vegada.

Dolors Valls

Publicitat

Opinió

Minut a Minut