Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Valls o l’Escenari de l’Oportunisme

|

- Publicitat -

Manuel Valls és dels actuals polítics en construcció a Barcelona, a Catalunya i a Espanya i seria com aquell convidat que no esperàvem a la festa, però que s'hi ha afegit, i ve sol, i no se sap ben bé qui l'ha convidat, però se'ns ha presentat.

I de fet, no li serà fàcil donar-se a conèixer enmig dels convidats de tota la vida perquè no sabem quina múltiple dimensió identitària ens mostrarà exactament. M'explico, si a França era titllat d'esquerres amb política de dretes, aquí serà a l'inrevés? Quina dimensió adquirirà? Serà espanyol o serà català? Ens mostrarà la seva ambició per posicionar-se com el veí perfecte amb qui no compartim ideologia, però que és educat i ens diu “Bon dia” cada matí a l'ascensor? 
 
I, com que la política és un estat permanent de pura construcció i els polítics estan situats en aquesta recerca constant, Manuel Valls es troba situat en un Escenari d'Oportunisme en plena meditació.

Publicitat

Masses Valls en un sol Home. Massa complicat quin és el Valls que pretén ser.

Com diu Ronald Hitzler, professor de Sociologia a la Universitat de Dortmund a l'article “Mise en scène et représentation de la politique aujourd'hui”, Trivium, 16, 2014 és molt interessant copsar els diferents espais que cal crear per construir un escenari amb l'objectiu de reforçar-ne el contingut de l'estratègia política.  

L'ex primer Ministre de França té una faceta que li ve d'herència i que potser podria mostrar-nos: La sensibilitat d'un pare pintor traslladada a la política. Desitjo i espero que sigui un bàlsam subtil que apliqui als temps que vivim ara i aquí, massa agressius i del tot necessaris per dialogar a tots nivells perquè necessitem per damunt de tot Ciutadans i Ciudadanos educats.

Monsieur Valls, bon courage!

@DolorsValls

Publicitat

Opinió

Minut a Minut