Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

On és el Nord, Carles Puigdemont?

|

- Publicitat -

En el transcurs de l'entrevista del proppassat 13 d'abril que li va fer el Director de TV3, Vicent Sanchis a Carles Puigdemont no m'esperava ni de bon tros aquell marc tan tancat de plató que va mostrar la posada en escena de l'entrevista.
Un enfocament hermètic, fosc i negre. Desitjava veure aquell polsim de llum al seus ulls, aquella subtilesa graciosa i comunicativa de moviments que tant el caracteritza i que fa a Carles, proper.

Del contingut resultant ens va deixar clar, això si, que no vol noves Eleccions. On és el Nord, doncs, Carles Puigdemont?

Publicitat

És d'imperiosa urgència i de gran vitalitat tenir un Govern efectiu funcionant des de Catalunya i unes més que excel.lents relacions exteriors recuperant d'aquesta forma les anhelades Ambaixades. Tindrem o no un Consell de la República en algun lloc de l'Exili? 
Eren vàries les preguntes que van quedar a l'aire i les seves respostes foren massa crítptiques, mancades de concreció. 

Em quedo amb el seu Missatge que en essència persisteix i que em mereix tot el meu respecte perquè ha sabut preservar la seva raó vital i política inicials, però, m'aturo en aquest “però” uns instants…

M'agradaria que la seva tossuderia fos més pragmàtica a l'interior i a l'exterior del nostre país perquè la causa justa que volem assolir és la més democràtica de totes: El dret a ser escoltats, el dret a decidir com a poble perquè la nostra és una Causa de Justícia i Llibertat. Per aquest motiu, cal que que avancem i fem Govern o l'escalada d'inactivitat i de cansament social ens perjudica a tots i, més encara, als més febles, com sempre. Com vostè va dir molt bé, nosaltres com a poble tampoc ens acostumem a aquesta situació. No ens acostumem a no tenir Govern a la Generalitat de Catalunya i, per la part que em toca, no m'acostumo a no tenir un Conseller/a.

Catalunya porta una maleta massa pesada, els nostres governants porten masses dies de presó, els efectes devastadors del 155 recauen al damunt de les espatlles i tots nosaltres, famílies senceres portem molts quilòmetres de Manis, i sobretot, les famílies dels nostres presos molts més quilòmetres encara de viatges d'anada i tornada a aquelles terres llunyanes carregades de dolor. 

Necessitem tenir un President, necessitem fer Govern, i necessitem treballar i remar per un futur polític que, encara que incert, és un demà construït per tots nosaltres. El 22 de maig serà la data per tenir o no tenir el que la majoria vam votar: República!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut