Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Autogestió o institució?

|

- Publicitat -

Per què separar-ho? Per què no es pot fer d'una manera coordinada?L'autogestió és un sistema que funciona malgrat les limitacions que imposen les institucions, caldria el suport de l’Ajuntament en aquest funcionament.
 
Aquesta setmana, passejant pel districte de Sants-Montjuïc, al barri de la Bordeta, a Can Batlló vaig trobar-me el clar exemple d'autogestió que reivindico, veïns aportant hores del seu temps en benefici de la comunitat gestionant un espai que es va ocupar parcialment fa 3 anys i que ara és un bar, taller i biblioteca que conserva el mateix esperit que anys ençà.

Can Batlló té avui un aire de Casino, joves xerrant i batalletes per explicar. L'espai és sensat però no atractiu, es veu l'esforç fet pels veïns i associacions però manca de la part econòmica i tècnica de l'Ajuntament.

Publicitat

Els veïns aporten un valor molt interessant que fins ara, no es té en compte: aporten els seus projectes. Si a això li suméssim la bona feina i coneixements dels tècnics municipals, donarien resultats magnífics. Els hi costa aportar el valor col·lectiu, perquè pensen en una altra dimensió. Aquest és el problema del disseny urbà de despatx.

Si les dues pulsions es combinessin, el resultat seria espectacular. Recursos, tècnica, saber fer, més valors. Tot es resumeix en concepte: participació real i total.
Fa 35 anys que la gestió de la nostra ciutat es fa lluny nostre, lluny de les nostres necessitats i propostes. Sense consulta o sense vinculació de la consulta. On han passat per sobre els interessos i amiguismes. Prou!

Qui millor que els ciutadans que patim la problemàtica per buscar la solució conjuntament amb els coneixements dels tècnics de l'Ajuntament?

Aquesta és la millor forma de treballar amb i per a la ciutadania de Barcelona.

Fem una Millor Barcelona, fem una millor capital d’Estat.
 
Elisabeth Hernández
Número 2 de la llista de Millor Barcelona

Publicitat

Opinió

Minut a Minut