Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Paraules a la Nit de Santa Llúcia

|

- Publicitat -

Publicat al bloc del Col.lectiu Emma

(Salvador Garcia, membre del Col·lectiu Emma, va dir les següents paraules en nom del Col·lectiu Emma en el lliurement del Premi Joan B. Cendrós, que es va fer en la Nit de Santa Llúcia el 14 de desembre a Tarragona)
 
Moltes gràcies a Òmnium Cultural i al Jurat del Premi Cendrós en nom de tot el Col·lectiu Emma.
 
Els pocs que som aquí dalt venim en representació d’una xarxa de voluntaris d’arreu del món, de Bangkok a Nova York, passant per Tel Aviv i, naturalment, per Catalunya. Quasi sempre anònimament, amb una feina discreta i constant, tots ells (i en especial el Jaume, fundador i motor del Col·lectiu Emma) han contribuït a fer que el món conegui millor Catalunya i les nostres aspiracions nacionals. Aquest premi és de tots aquests voluntaris, però també el volem compartir amb totes les altres persones que ens han ajudat des del primer dia.
 
Aquest també és un reconeixement a la feina que es pot fer des de la independència de la societat civil, i a la seva capacitat de mobilització i d’arribar allà on no arriben les institucions. Això, especialment en moments com aquest, en el que tots hem de ser activistes per guanyar i construir l’estat propi, és més necessari que mai.
 
Hem d’explicar al món moltes coses, però n'hi ha una de clau: els catalans hem votat, els catalans volem votar, els catalans volem viure en un país normal. Això ho entén tot el món, això és imparable, i això sortirà bé.
 
Moltes gràcies, endavant, i visca la terra.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut