Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Som la revolta del SÍ i escriurem les pàgines més boniques de la nos­tra història

|

- Publicitat -
Estem a 6 mesos de decidir, de can­viar les nos­tres vides, d’assolir allò pel que tant hem llui­tat, tan hem somiat, tan hem patit i tan hem tre­bal­lat. Els dar­rers anys hem fet una accel­eració impres­sio­n­ant, hem can­viat, o potser ens han fet can­viar, però no som iguals.
 
Abans érem la soci­etat del no, la soci­etat desan­i­mada. Érem aque­lls aco­mo­dats que posàvem la seg­ona galta quan ens fumien un mas­te­got. Érem els empreny­ats i alhora aque­lls que ens queixàvem en veu baix­eta per no molestar. Quan ens enfadàvem molt sortíem a protes­tar, en con­tra d’una i altra decisió, en con­tra dels atacs a la llen­gua, dels atacs a la edu­cació, dels atacs a l’autogovern, a la nos­tra iden­ti­tat, a la nos­tra dig­ni­tat. En con­tra del que avui rep­re­senta l’Estat Espanyol. Del que ells inten­cionada­ment han volgut representar.
 
Ara hem can­viat, i això ens apropa a la vic­tòria, i és que ja no som els del no, ara som els del sí, som el movi­ment il·lusionador, els qui ho can­viarem tot, els con­struc­tors d’un futur mil­lor. Els que ens man­i­festem en posi­tiu, sense queixar-​nos, sinó per avisar a tot el món que som impa­ra­bles, que arrib­arem fins al final.
 
Ja no som els qui con­tínu­a­ment demanem per­mís per exi­s­tir. No som els qui demanem drets. Ara sabem que exis­tim i que pel sim­ple fet d’existir tenim drets i és el nos­tre deure exercir-​los. Ara som els qui hem madu­rat i volem fer el pas, els que ens inde­pen­den­titzem com per llei de vida tothom acaba fent. Som aque­lls que no anem en con­tra de ningú, sim­ple­ment a favor nostre.
 
Que­den només 6 mesos. Som la gen­eració del sí! Aque­lls a qui sem­pre se’ns ha dit que això era impos­si­ble, aque­lls que mai no ens hem cregut que això fos utòpic, aque­lls que ho hem fet pos­si­ble. Som els qui hem deixat els mal rotl­los, i és que no hem vingut a aquest món a protes­tar, sinó a guan­yar! A vèncer, a escriure les pàgines més mer­av­el­loses de la nos­tra història col·lectiva. Ja no volem recor­dar ni com­mem­o­rar més der­rotes ni més fra­cas­sos, ara volem cel­e­brar les vic­tòries, conc­re­ta­ment, la vic­tòria de les vic­tòries, la llibertat.
 
Bon diven­dres a tothom i som­riem, que amb el som­ri­ure els som­nis es fan real­i­tat. Avui és un bon dia per intentar-​ho!

www.ericbertran.cat
@ericbertran

Publicitat

Opinió

Minut a Minut