Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

‘Ens declarem cul­pa­bles d’explicar els procés d’independència als nous cata­lans. I és que volem con­struir el nou país entre tots’

|

- Publicitat -
Més de 80 rep­re­sen­tants d’entitats i fed­era­cions d’entitats, més de 250 per­sones, una vin­tena de peri­odistes acred­i­tats, aplaudi­ments i crits de “visca Catalunya” espon­ta­nis. Aquest podria ser un bon resum en dades de la trobada d’ahir de l’alcalde de Barcelona amb els nous cata­lans.

Primer 5 tes­ti­mo­nis rep­re­sen­tant difer­ents con­ti­nents van fer una petita ponèn­cia, una reflexió, un tes­ti­mo­ni­atge. Eren barcelonins nascuts a difer­ents indrets del món que han decidit fer-​se seva aque­sta ciu­tat, fa anys que hi tre­ballen i hi estu­dien. Eren en Gevorg Ham­barzumyan, l’Aqsa Akhtar, la Este­fa­nia Enriquez, la Marie Françoise i la Fàtima Ahmed. Els va acom­pa­n­yar el Comis­sionat d’Immigració a l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Esteve, que va explicar alguns dels prin­ci­pals eixos de tre­ball durant aque­sta última legislatura.

 
A con­tin­uació un potent Àngel Colom va ini­ciar un dià­leg amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va demostrar que té la ciu­tat ple­na­ment al cap. El direc­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans i sec­re­tari d’Immigració de CDC va afir­mar que el Min­istre Fer­nan­dez Diaz no acon­seguirà dividir la soci­etat cata­lana i que con­tin­uarem cohe­sio­n­ant el país en la catalanitat.
 
L’alcalde de Barcelona també va acusar al min­istre d’encendre mis­tos i va dem­a­nar que no li fem cas i con­tin­uem la bona feina. Era inevitable que l’acte es con­vertís en un reconeix­e­ment a la feina feta i una resposta con­tun­dent al min­istre. Jo mateix en la pre­sentació de l’acte vaig afir­mar que no tenim por i que reivin­diquem la feina feta i que con­tin­uarem, a més d’afegir que “ens declarem cul­pa­bles, si del se’ns acusa és d’explicar els procés d’independència als nous catalans”.
 
Però el que va ser més rell­e­vant de la trobada va ser la pos­i­tiv­i­tat en que els ciu­tadans de Barcelona con­vi­dats a fer un tes­ti­mo­ni­atge van veure el futur a la cap­i­tal cata­lana. I el més rell­e­vant també va ser el dià­leg entre Àngel Colom i Xavier Trias. I és que van sor­tir idees i pro­postes molt con­cretes. Per exem­ple, per generar llocs de tre­ball i garan­tir un parc d’habitatges públic, què és la primera clau per a la integració.
 
I és que Barcelona és una ciu­tat cap­da­van­tera, una gran ciu­tat, i el que ahir va quedar clar veient la fotografia de la sala és que és una ciu­tat diversa i amb molts accents difer­ents, però cohe­sion­ada i amb un horitzó comú. La fotografia? L’himne de Catalunya que va can­tar unàn­ime­ment la sala en acabar l’acte. És cert que molts dels presents no se sabien la lletra. No per això van deixar de posar-​hi tot el sen­ti­ment. I és que els qui ahir van venir a donar la cara, sabien en quin con­text ho feien, van ser valents, van desafiar al Min­istre de l’Interior per un pro­jecte de país en comú.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut