Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sor Lucia Caram, cata­lana de l’any. Felicitats!

|

- Publicitat -
’Passen coses rares en aquest país: escol­lir una monja de clausura [com a cata­lana de l’any], argentina de naix­e­ment i cata­lana per opció i adop­ció… encara que diuen que els fills adop­tius a veg­ades són els que se sen­ten més estimats”.
 
Ella és Lucía Caram, monja de clausura a Man­resa que ha ded­i­cat i ded­ica la seva vida a aju­dar als altres. Des del con­vent, el Banc dels ali­ments i la seva ONG on ajuda a més de 1300 famílies. Tot i que no m’agrada aquest con­curs que organ­itza El Per­iódico, me n’alegro molt que hagi guanyat Lucia Caram perquè servirà per donar rellevàn­cia i posar com a exem­ple la seva lluita que hau­ria de ser la lluita de tots.
 
De fet, va fer una crida als poder públics, les emp­re­ses i els ciu­tadans a “posar-​se la samar­reta dels últims, dels humil­i­ats, dels que no compten, dels que no voten, dels que estan als marges, però que estan al nos­tre cor.”
 
Ella remou les nos­tres con­scièn­cies i és que no només ens interpel·la direc­ta­ment, també ens posa en evi­den­cia i és que ella ha estat capaç d’ajudar a tanta gent, de fer tant amb tan poc… Que ens deixa una mica en evidencia.
 
I tornem al prin­cipi del seu dis­curs, que bonic, cata­lana de l’any una per­sona nascuda a l’Argentina. Un ref­er­ent de sol­i­dar­i­tat i ajuda als més desafa­vorits, un ref­er­ent d’activisme… Cata­lana per opció i adop­ció però no nascuda a Catalunya. I és que sovint els mit­jans de comu­ni­cació només parlen de proces­sos migra­toris quan passa alguna cosa dolenta. I és cert que algunes coses dolentes passen, però al mateix temps en passen tantes i tantes de bones! Que potser valdria la pena que els diaris fes­sin un esforç més gran per parlar-​ne. Potser, lla­vors deixaríem de sen­tir algunes xim­p­leries que de tant en tant ens toca sentir.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut