Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

I el Nepal espera impo­tent a que a Occi­dent haguem aca­bat el cap de setmana

|

- Publicitat -
Ja s’eleva a 3.218 la xifra de morts del fort ter­ra­trè­mol que aquest diss­abte va sac­se­jar el Nepal. Cada hora que passa aque­sta xifra aug­menta. També hi ha uns 6.500 fer­its i altres víc­times a l’Índia i la Xina.
 
El nom­bre de desplaçats encara és impos­si­ble de saber. Quantes famílies s’han que­dat sense casa? O quantes famílies s’han hagut de refu­giar en cam­pa­ments per por de tornar a casa seva, per por a rèpliques del ter­ra­trè­mol? Els serveis de rescat tre­ballen sense dormir inin­ter­rompu­da­ment i és que cada veg­ada hi ha menys pos­si­bil­i­tats de tro­bar super­vivents. De fet, en moltes zones encara no hi han pogut accedir. Els serveis mèdics estan com­ple­ta­ment col·lapsats. I és que feia 8 dècades que no hi havia un ter­ra­trè­mol tan gran com aquest al país.
 
La comu­ni­tat inter­na­cional ha començat a enviar ajuda. Equips de rescat, med­i­cines, mantes, cam­pa­ments, pro­fes­sion­als mèdics. Tota ajuda és poca i de moment va arrib­ant en comp­tagotes. És una molt mala notí­cia que això passes, però sobre­tot que passés en cap de set­mana. I és que ja sabem que a occi­dent els diss­abtes i diu­menges són festa i els fes­tius són sagrats. Potser avui dil­luns, amb sort, es comen­cen a fer les primeres reunions per començar a decidir quin tipus d’ajuda s’hi envia. Reunions, pro­to­cols… Quantes més hores i dies passen menys efi­caç serà aque­sta ajuda. I és que el propi con­cepte d’emergència va indubtable­ment lli­gat al de pressa.
 
El que ha pas­sat és una des­grà­cia, a occi­dent sem­pre badem i anem tard. I una última reflexió, quedeu-​vos amb les imat­ges del que ha pas­sat. Reteniu-​les, perquè d’aquí dos o tres dies el poble nepalès con­tin­uarà igual de destrossat, però a Occi­dent ja no en par­larem més com a mínim fins que es com­mem­o­rin els 5 anys dels tràg­ics fets. Som així. Donem tots els ànims i forces a les víc­times i als seus famil­iars. Ens sol­i­dar­itzem amb el poble nepalès. I indignem-​nos, indignem-​nos amb nos­altres mateixos perquè con­tin­uem igual que sem­pre; absents quan se’ns necessita.

www.ericbertran.cat
@ericbertran

Publicitat

Opinió

Minut a Minut