Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’independentisme surt reforçat de les eleccions amb algunes advertències

|

- Publicitat -
Ahir l’independentisme va obtenir els majors resul­tats que podíem imag­i­nar. Mai hi havia hagut tants vots clara­ment inde­pen­den­tistes en un procés elec­toral, mai hi havia hagut tanta par­tic­i­pació i mai havien estat escol­lits tants regi­dors a favor del full de ruta sobi­ranista. És un èxit, un gran èxit pel qual ens hem de felicitar.

L’independentisme creix i de man­era molt plural. Això té coses bones i coses dolentes… Una de les dolentes és que hem per­dut la cap­i­tal de Catalunya, Barcelona. I és que l’espanyolisme ha con­cen­trat el vot en Colau i l’independentisme ha preferit ser molt divers. Segu­ra­ment entre les reflex­ions que s’obren avui hi ha la de decidir si cal que siguem tant diver­sos o si el que ens cal és una mica de sen­tit d’Estat i saber anar a la una en segons quins temes.

 
Con­vergèn­cia i Unió ha tor­nat a guan­yar les elec­cions munic­i­pals. Això és un gran mèrit i és que a pocs paï­sos europeus trobem Gov­erns i par­tits polítics que hagin aguan­tat el fet de gov­ernar en època d’austeritat. I Esquerra Repub­li­cana ha pujat però molt per sota de les seves per­spec­tives. L’augment és nor­mal perquè par­tien de molt baix. Però tota aque­lla expec­ta­tiva que hi havia fa un any després que guanyessin les elec­cions europees ha desa­paregut. Aque­lles enquestes on sor­tia Alfred Bosch com a alcalde també han desa­paregut. Potser hau­ríem de tornar a pen­sar amb la opció de fer una llista con­junta CiU+ERC+Societat civil. Potser aque­sta és la mil­lor con­clusió de la jor­nada d’ahir.
 
Per la seva banda la CUP va fer un molt bon resul­tat i va demostrar que és molt efi­caç en el com­bat amb els pop­ulistes espany­olistes. L’independentisme té coberta aque­sta trinx­era, i ben coberta. Només se’ns ha escapat de les mans, a tots ple­gats, una mica a Barcelona. El poder mediàtic d’alguns mit­jans de comu­ni­cació ha fet créixer la bèstia.
 
En prin­cipi Colau serà la nova alcaldessa. Tot i això ja veurem per quan de temps, perquè per sort cap de les seves sur­re­al­istes pro­postes podrà tirar enda­vant. Dubto que ningú al con­sis­tori li doni suport. El que em sap greu d’aquesta situació no és el procés que con­tinua enda­vant i reforçat. El que em sap greu és que la cap­i­tal no quedi col·lapsada, fre­nada, aturada.
 
Felicitem-​nos per la jor­nada d’ahir, fem cas i sapiguem anal­itzar els avi­sos i a tre­bal­lar pel 27S. I no vull acabar sense enviar una gran felic­itació i abraçada als com­pa­nys del País Valen­cià i les Illes Balears que després de tan de temps avui tenen motius per som­ri­ure al futur. Ells han après que junts són més forts que sep­a­rats. Així doncs, felicitats!
Publicitat

Opinió

Minut a Minut