Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La gran aliança con­tra Artur Mas i Con­vergèn­cia, que es pot car­regar el procés

|

- Publicitat -
L’estratègia mes gran pen­sada a les claveg­ueres de l’Estat en con­tra de la inde­pendèn­cia de Catalunya no ens ve per la dreta, sinó per l’esquerra. I les seves ments pen­sants son de dretes i d’esquerres, perquè ells si son un Estat i saben que en qües­tions d’Estat la ide­olo­gia es deixa en segon terme i tothom ha d’anar a la una.
 
Aque­stes autoanom­e­nades esquer­res han creat un relat per fer veure que Con­vergèn­cia és cul­pa­ble de tots els mals ocor­reguts mai en la terra. Han anat a per l’alcalde Trias i ara volen anar a pel Pres­i­dent Mas el dia 27 de setem­bre amb la com­plic­i­tat de les esquer­res inde­pen­den­tistes. I el que no se’n recor­den és que el mal el van provo­car ells arruï­nant i endeu­tant les insti­tu­cions públiques.
 
Les esquer­res inde­pen­den­tistes estan recolzant el relat inven­tat per La Sexta i la família Lara amb la inten­ció de gov­ernar a qual­sevol preu. És per això que ara tenen tan interès en poder entrar a l’Ajuntament de Barcelona amb l’Ada Colau a gov­ernar i veure que treuen. Però no havíem que­dat que la Colau no era inde­pen­den­tista? Però no porten mesos criticant-​nos perquè suposada­ment a CiU tenim sec­tors que no són prou inde­pen­den­tistes? Doncs la real­i­tat és que la Vicepres­i­denta de la Gen­er­al­i­tat, d’Unió, està imputada per haver posat les urnes el dia 9 de novem­bre, i la real­i­tat és que Colau no s’ha posi­cionat a favor de la inde­pendèn­cia. Però això a ells els hi és igual, no els importa entrar en con­tradic­ció perquè volen gov­ernar i veure que treuen a qual­sevol preu. No sé de què ens estranyem si ja ho van fer amb el tripartit.
 
El cert és que si pri­or­itzessin la inde­pendèn­cia a gov­ernar ja hau­ríem votat el mes de març en un ambi­ent d’il·lusió i ja estaríem nego­ciant la sep­a­ració amb medi­adors inter­na­cionals. Però el que sem­bla és que ells pref­er­eixen seguir el joc i dis­curs a l’espanyolisme enl­loc d’estar expli­cant que a Catalunya s’han fet polí­tiques d’austeritat perquè van arruï­nar la Gen­er­al­i­tat i perquè Madrid ens roba. Els inter­essa més des­gas­tar a Mas encara que aixo afebleixi el procés que no pas explicar que Con­vergèn­cia és el primer par­tit que va dem­a­nar la dació en paga­ment per les hipote­ques i que Madrid no ho va per­me­tre, que explicar que el primer decret con­tra la pobresa energètica el va fer Artur Mas i Madrid el va anu­lar. I entrar en aquest dis­curs l’únic que porta és que acabem gov­er­nats per una male­d­u­cada que insulta a seny­ors que des de l’Ajuntament li han pagat el sou perquè fés bona feina pen­sant que era pel bé comú i no pel seu ben­es­tar personal.
 
Tothom va con­tra Con­vergèn­cia; des de l’espanyolisme de dretes al d’esquerres, des de l’independentisme repub­licà al d’ultra esquer­res. I en això surt reforçada la ter­cera via com diu­menge allà on es van organ­itzar, a Barcelona. Alerta de con­tin­uar amb aquest dis­curs de cara al 27 de setem­bre perquè al final els únics que ani­ran junts seran els fed­er­al­istes. Aque­sts si que han entès que anant junts poden guan­yar. I Esquerra Repub­li­cana faria bé en pen­sar altre cop amb la llista unitària de cara al 27 de setem­bre, per no deixar l’espai d’il·lusió al Pablo Igle­sias. El par­tit de Jun­queras no volia pactar amb Con­vergèn­cia perquè deia que així faria més forat a l’àrea met­ro­pol­i­tana amb ex votants del PSC però aque­sta estratè­gia s’ha demostrat un fracàs perquè aque­sts vots han anat a la CUP. La CUP ja cobreix molt bé aque­sta trinx­era, i ERC faria bé en pen­sar que vol ser de gran perquè des de les elec­cions europees no fa més que per­dre espai polític. Està entre l’esquerra llib­ertària de Con­vergèn­cia i l’esquerra comu­nista de la CUP i això cada veg­ada anirà a més per la seva ambigüi­tat i capac­i­tat de donar lliçons des d’un sofà. Però ara han de decidir si volen sumar al procés i a fer que hi hagi una llista vence­dora el 27S o dividir el vot per acabar supli­cant una con­sel­le­ria a la Colau de torn.
 
I tot i aque­sta con­spir­ació de tots en con­tra, Con­vergèn­cia i Unió va guan­yar amb una gran difer­en­cia les elec­cions de diu­menge. Tot i aquest intent d’alguns inde­pen­den­tistes d’espanyolitzar la política no ens fa cap por a anar al 27S. Ens sen­tim prou forts per anar-​hi i per vèncer encara que anem sols. I és que con­fiem ple­na­ment en que la gent val­o­rarà la feina feta per sobre dels dis­cur­sos morals. I aque­sta set­mana comencem una cam­pa­nya que es diu “Estem preparats” i si estem preparats és perquè la soci­etat civil ha fet la feina d’eixamplar la base, i també perquè el Gov­ern ha preparat estruc­tures d’Estat sense un duro men­tre aque­sta altres crit­i­caven la gestió pres­su­postaria. Estem preparats perquè Artur Mas ha posat en marxa una política exte­rior que farà que altres Estats enten­guin el procés, com­prin el full de ruta i arri­bat el cas reconeguin l’Estat català. I això men­tre aque­sts altres feien rodes de premsa inten­tant desgastar-​nos. Ens sen­tim forts per fer que aquest procés arribi a bon port i és que hem fet bona feina i la reivindiquem.
 
Qui riu últim riu mil­lor, i si faig aquest arti­cle és perquè el que voldria és que al final rigues­sim tots. Perquè sinó riem tots junts els qui se’n riu­ran ho faran des de Madrid.

www.ericbertran.cat
@ericbertran

Publicitat

Opinió

Minut a Minut