Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Què tenen en comú Ada Colau i Alícia Sánchez Camacho?

|

- Publicitat -
Diuen que els extrems es toquen, i deu ser ver­i­tat perquè últi­ma­ment veient diverses declara­cions d’Ada Colau i Gemma Ubasart qual­sevol podria treure la con­clusió que són una Ali­cia Sánchez Cama­cho “pro­gres”. La ver­i­tat és que tenen moltes coses en comú, en primer lloc un amo a Madrid. Encara ahir Pablo Igle­sias don­ava per­mís a Ubasart per fer un a gran coali­ció a Catalunya. I això que algú et doni per­mís des de Madrid és molt lleig.
 
Però si us hi fixeu les dues tenen el mateix to que Cama­cho i fins i tot els mateixos objec­tius a aba­tre. Les tres parlen cridant, les tres insul­ten el cata­lanisme polític, les tres insul­ten al pres­i­dent Mas… Fins i tot les tres volen escan­yar econòmi­ca­ment la Gen­er­al­i­tat de Catalunya. El mateix dia que el por­taveu del Gov­ern, Francesc Homs, denun­cia la asfixia que el Gov­ern espanyol esta some­tent a la Gen­er­al­i­tat de Catalunya no pagant-li els deutes, surt l’Ada Colau a dem­a­nar al Pres­i­dent Artur Mas que pagui els deutes que té la Gen­er­al­i­tat amb l’Ajuntament. Aque­sta dona no sap que exis­teix espoli fis­cal? Quan aque­sta dona dem­a­narà un pacte fis­cal? O la inde­pendèn­cia? O qual­sevol cosa que sigui coher­ent amb el que proclama? Però sem­bla que Colau i el Gov­ern del PP estan d’acord en anar a asfix­iar la Gen­er­al­i­tat, en carregar-se el Gov­ern i el procés. També coin­cideixen en voler carregar-se el port de Barcelona, la for­mula 1… El PP fa anys que intenta pro­mo­cionar Valèn­cia en detri­ment de Catalunya. Ara la Colau intenta el mateix. Igual com a les dues els hi agrada que hi hagi des­or­dre públic com el que va pas­sar a Can Vies. Colau vol desar­mar la Guardia Urbana perquè quan hi hagi des­or­dres públics el PP ens pugui enviar més Poli­cies Nacionals espany­ols i acabar assum­int les com­petèn­cies dels Mossos.
 
Ahir vam poder veure una altra situació molt rev­e­ladora. I és que el PP i el sec­tor ini­cia­tiva, BCN en Comú, també algun ERC, van tornar a coin­cidir aquest cop amb el hash­tag #TV3noemrepresenta. Tota la nit van estar posant en dubte que la nos­tra sigui una tele­visió pública plural. Nor­mal, aque­sta tele­visió que és la més plural de l’Estat és l’objectiu a aba­tre per part de l’espanyolisme des de fa molts anys, tots els espany­olistes con­sid­eren que els cata­lans estem a favor de la inde­pendèn­cia perquè estem adoc­tri­nats per TV3.
 
I aque­stes coin­cidèn­cies les anirem trobant cada veg­ada més. Són com el Poli­cia bo i el Poli­cia dolent. Total, tots dos són fills d’una mateixa casa. El grupo plan­eta dóna suport al PP a través d’alguns mit­jans, i a Podemos, BCN en comú a través d’uns altres. Dis­cur­sos difer­ents però un mateix objec­tiu: acabar amb Catalunya. Vig­ilem i vig­ilem molt que el Zap­a­tero ja ens va enredar una veg­ada, ara sem­bla que molts tenen ganes de tornar-hi a caure.
 
I per acabar la edi­to­r­ial d’avui volia recor­dar un fet impor­tant i rell­e­vant que tin­drà lloc demà. I és que es juga la primera final de copa del rei del nou rei espanyol. Des d’aquí vull ani­mar a tothom a fer ús de la seva llib­er­tat d’expressió xiu­lant al rei i a l’himne espanyol. Tots els qui sigueu al camp, sis­plau, xiuleu! Xiuleu amb totes les vostres forces, pels que serem fora xiu­lant amb vos­altres, per la gent a que ha pas­sat fred aquest hivern per culpa de l’Estat Espanyol, per la gent que ha hagut d’emigrar fora per culpa de l’Estat Espanyol, per la gent que ha per­dut la casa per culpa de l’Estat Espanyol. Xiuleu con­tra tot el que rep­re­senta aquest Estat i que no vol can­viar, xiuleu con­tra el rei, Rajoy, Sanchez, Igle­sias i Rivera que no ens deixen votar. Xiuleu com a cata­lans lli­ures que comencem a volar sols. El món demà ens mirarà; donem el mil­lor de nos­altres mateixos!
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut