Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Som un gran país i aconseguirem la independència si toquem de peus a terra

|

- Publicitat -
No m’agraden els dis­cur­sos der­ro­tistes i penso que no ens porten enl­loc. Tam­poc crec que estiguin jus­ti­fi­cats perquè som un gran país, només que podríem ser un país encara mil­lor. N’estic ple­na­ment con­vençut i penso que aque­sta ha de ser la base del dis­curs guanyador de cara al 27 de setembre.
No som el país on res no fun­ciona. Som el país on mal­grat les difi­cul­tats con­tin­uem tenint un sis­tema san­i­tari enve­jable que fa que gent d’altres paï­sos europeus i comu­ni­tats d’Espanya vul­guin venir aquí a operar-se. Som un país que ofer­eix san­i­tat uni­ver­sal a tothom i no excloem a ningú que neces­sita aten­ció mèdica per raó d’origen com si passa a Espanya. Som un país on grans cien­tífics i inves­ti­gadors ens han sit­uat al cap­da­vant en la recerca de vac­unes con­tra el càncer, el VIH, la hepati­tis C o la tuber­cu­lo­sis. Podríem ser mil­lor, molt mil­lor evi­dent­ment, per això volem la inde­pendèn­cia perquè Espanya no se’ns quedi una part tant impor­tant, com fa ara, dels nos­tres recur­sos i poguem reduir les llistes d’espera i con­tin­uar avançant.
 
Som un país amb difi­cul­tats molt serioses per moltes famílies. L’actual Gov­ern hagut d’augmentar molt les beques men­jador, les ajudes socials per la gent a qui se li ha aca­bat l’atur sense tro­bar feina, el parc d’habitatges públics i ho ha fet amb gust. També som el país on hem inten­tat que les grans com­pa­nyies de sub­min­is­tra­ments bàsics (llum, aigua i gas) no puguin tal­lar el sub­min­is­tra­ment a les famílies que no poden pagar i tot i que l’Estat ens ho ha pro­hibit ho hem acon­se­guit en con­sens i mà esquerra. Som el país que ha creat un impost sobre els dipòsits ban­caris i l’Estat espanyol ens ho ha pro­hibit. Som un país que ha aprovat la dació en paga­ment de les hipote­ques amb els bancs i l’Estat Espanyol ens ho ha pro­hibit. Som un país amb un gran Gov­ern, amb una gran soci­etat civil capaç de fer grans coses tot i els entre­bancs de l’Estat Espanyol. Som un gran país i encara podríem ser mil­lors amb la independència.
 
País de refer­èn­cia al món, conegut, respec­tat i admi­rat mundial­ment, un país on tothom vol venir de vacances i a tre­bal­lar, a instal·lar emp­re­ses no envà som el ter­ri­tori amb més inver­sió del sud d’Europa i lider en tur­isme a l’Estat. Un país cap­da­van­ter en exportació i en la defensa dels drets humans arreu del món. Som un país on fem ban­dera de la diver­si­tat, on con­vivim sense massa prob­lema per­sones de pro­cedèn­cies i reli­gions diverses. I con­vivim sense massa prob­lemes tot i que l’Estat Espanyol ens hagi retal­lat totes les ajudes en acol­l­ida. Som un gran país i podríem ser mil­lors per això volem la independència.
 
I per acon­seguir la inde­pendèn­cia i con­struir un nou país cal que siguem crítics i exi­gents amb nos­altres mateixos evi­dent­ment. Però no mesells ni autode­struc­tius. Descon­fiem d’aquells que ens diuen que som un desas­tre, que tot ho hem fet mala­ment, que mai no estan con­tents. Som un gran país i acon­seguirem la inde­pendèn­cia si toquem de peus a terra, si tenim con­fi­ança amb nos­altres mateixos amb el que hem fet, amb el que hem inten­tat i amb el que podrem fer. I hem de tenir clar que només podem con­fiar en la con­struc­ció del nou país en aque­lls en qui con­fien amb el país i amb els seus set mil­ions i mig d’habitants. Descon­fiem de qui no hi con­fia, ens sep­ara i s’autoflagela con­stant­ment. I és que els qui reivin­diquen con­stant­ment que si es pot, són aque­lls que encara no saben que es pot. Els qui ja ho sabem no ho reivin­diquem i anem per feina en la con­struc­ció del nou país que sem­pre hem somiat, pel qual sem­pre hem tre­bal­lat i en el qual viu­ran els nos­tres fills.
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut