Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

10 anys d’ofensiva de l’Estat Espanyol contra l’autogovern de Catalunya

|

- Publicitat -
’Crònica d’una ofen­siva pre­med­i­tada. Les con­se­qüèn­cies sobre les per­sones a Catalunya”. Aquest és el títol del dossier que ha elab­o­rat el Gov­ern de la Gen­er­al­i­tat i que ahir va pre­sen­tar la Vicepres­i­denta Neus Munté. En aquest informe es denun­cia una ofen­siva pre­med­i­tada del Gov­ern espanyol per inten­tar ofe­gar l’autogovern de Catalunya en els dar­rers 10 anys.
 
Aquest informe amb més de 100 pàgines explica els tres prin­ci­pals con­flictes entre la Gen­er­al­i­tat i l’Estat dels últims anys: la reforma de l’Estatut, la pro­posta de pacte fis­cal i la con­sulta del 9-N. Però també greuges en àmbits que van des de les infraestruc­tures a la llei de dependèn­cia i les xifres del dèficit fis­cal català.
 
Al llarg del matí tro­bareu l’informe com­plet a nouscatalans.cat perquè el pogueu descar­regar i lle­gir. No té pèr­dua, el mateix Gov­ern ja ha anun­ciat que el farà arribar a organ­ismes i insti­tu­cions inter­na­cionals així com a enti­tats del ter­cer sec­tor, cul­tur­als i econòmiques de Catalunya. Cal que ho difonguem, cal que tothom ho sàpiga. L’Estat no ens estima, l’Estat no ens respecta, i quan parlo de l’Estat no parlo de la gent, parlo de l’estructura política, parlo dels poders polítics, jurídics i mediàtics. Parlo en defin­i­tiva dels tres poders que en qual­sevol democrà­cia hau­rien d’estar sep­a­rats i aquí sem­blen anar tots a la una en con­tra nostra.
 
Men­tre uns dis­cuteixen i divideixen el Gov­ern inde­pen­den­tista d’Artur Mas tre­balla i explica les raons per eix­am­plar la base social de l’independentisme, per acon­seguir com­pren­sió inter­na­cional, perquè el SÍ guanyi el 27 de setembre.
 
Podeu veure el dossier a www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut