Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Obama no es va pronunciar en contra del dret a l’autodeterminació dels catalans

|

- Publicitat -
És nor­mal que els mit­jans de comu­ni­cació i par­tits polítics espany­olistes hagin donat tanta difusió a les declara­cions de Barack Obama. Total no tenen cap més lloc on aferrar-​se, però el que no veuen és que aferrar-​se a aque­stes minces paraules és agafar-​se a un ferro roent.
 
I és que l’Estat Espanyol porta més d’un any pres­sio­n­ant Obama perquè es pro­nun­ciï en con­tra de la inde­pendèn­cia de Catalunya. No ho van acon­seguir quan Mar­i­ano Rajoy va anar a la Casa Blanca, i abans d’ahir amb la visita del rei només va dir que desit­java con­tin­uar tenir rela­cions amb una Espanya forta i unida i quan una peri­odista li va pre­gun­tar sobre Catalunya va callar.
 
Això són declara­cions de corte­sia. És com si vas a vis­i­tar uns veïns i els desit­ges que els hi vagi bé per edu­cació. Però no els hi negues el dret a divorciar-​se ni opines sobre la seva relació i és que això no et toca a tu decidir-​ho.
 
Barack Obama no es va pro­nun­ciar en con­tra del dret a decidir dels cata­lans, ni en con­tra del 27S, ni en con­tra del dret a l’autodeterminació. A Obama li van pagar molts din­ers per una foto i fer veure que es reunien, perquè, ja em direu,… en 20 min­uts que van estar junts, això no arriba ni a reunió. Va quedar bé amb el con­vi­dat i li va dir adéu molt bones.
 
I és que els Estats Units són respec­tu­osos i no s’oposen als drets col.lectius més fon­a­men­tals de les nacions. I entre altres coses, el reconeix­e­ment d’una Catalunya inde­pen­dent per part dels Estats Units no li toca al Pres­i­dent, sinó al Senat. I jus­ta­ment la comis­sió d’afers estrangers del senat amer­icà va con­vi­dar a una del­e­gació del Gov­ern de la Gen­er­al­i­tat a explicar-​los el procés. I tots van reconèixer el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Així són les coses mal els pesi a alguns. Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut