Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Frau electoral de l’Estat contra l’independentisme

|

- Publicitat -
La intoxicació de la premsa espanyola a Catalunya i la campanya de la por té el seu efecte entre l'electorat. I, en canvi, aquells que diuen que l'independentisme es cuida viatjant, s'equivoquen. Al contrari, els qui viatgen tenen una mentalitat més oberta i pragmàtica i no tan provinciana. Això és el que s'extreu del vot ja escrutat dels catalans que viuen a l'estranger. Un 65% ha votat les forces independentistes deixant Junts pel Sí com a primera força i les CUP en segona posició.
 
Possiblement és per això que el Govern espanyol ha fet un frau electoral no permeten que els catalans a l'estranger votessin a la majoria d'ambaixades i consulats. De fet, fins i tot i va haver algun Consulat que va enviar malament la seva adreça per votar a la gent que ho havia sol·licitat i el cúmul va ser a Roma on el Consulat va arribar a perdre les paperetes dels catalans quan ja havia exercit el seu dret a vot, segons fonts espanyoles, aquests vots es conten el el bàndol del 'no', perquè en no poder-se escrutar només saben quanta gent va votar, però no la seva opció i tots aquells vots que no es poden contar com a 'sí' a la independència, segons ells, són vots del 'no'.
 
Segons explica avui el directe.cat, Junts pel Sí hauria tret un diputat més a la circumscripció de Barcelona i un més a la de Girona si haguéssim pogut votar tots els catalans a l'estranger que ho havien demanat. I és que, per exemple, a Barcelona el vot dels catalans a l’exterior n’ha aportat uns 5.000 més per Junts pel Sí que al PPC, en una participació d’un 10% de la possible. Si el vot exterior hagués estat del 35%, extrapolant els càlculs, s’haguessin pogut recuperar els 15.000 vots necessaris. A Girona calia que Junys pel Sí obtingués uns 4500 vots més que CSQEP, la poca participació ho ha impedit però altra vegada si tots aquells catalans a l'exterior que volien votar haguéssim pogut exercir el seu dret a vot i extrapolant uns resultats similars dels que ho van fer, Junts pel Sí hauria obtingut un diputat més.
 
Aquest frau electoral i democràtic que només és present a l'Estat Espanyol és un escàndol. Tots els països del món avançats i no tant avançats vetllen i molt pel vot dels seus ciutadans que treballen, estudien o viuen fora del país. I és que el dret a vot és un dret molt essencial, bàsic i fonamental. L'Estat espanyol s'havia el que s'hi jugava en aquestes eleccions i ha fet el que més sap, una oda al seu passat que alguns tan enyoren.
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut