Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un sacerdot del Vaticà homosexual i independentista fa trontollar la premsa espanyolista (i la Santa Seu)

|

- Publicitat -
Avui par­laré “del sac­er­dote gay del vat­i­cano, que su novio era cata­lan”, o del “sac­er­dote polaco gay que era inde­pen­den­tista” o “del inde­pen­den­tista del vat­i­cano amigo de Artur Mas que era gay” o si m’ho per­me­teu i perquè aquest intenta ser un pro­grama ser­iós a difer­èn­cia de molts altres mit­jans de comu­ni­cació jo m’hi referiré com al “sac­er­dot homo­sex­ual que ha tingut la valen­tia de plan­tar cara a les inco­herèn­cies de l’església”. I si voleu a dins hi podem fer un petit parà­graf expli­cant que la seva par­ella sen­ti­men­tal és cata­lana i que amb­dós s’han pro­nun­ciat a favor del dret a decidir els cata­lans. Però no perquè sigui gay, ni tan sols per l’origen català, sinó perquè prob­a­ble­ment són demòcrates tots dos. No hi ha més volta de fulla.
 
El tema és prou ser­iós com per no fer-​ne broma, però jo no n’he fet de broma, he citat sim­ple­ment uns quants tit­u­lars, reals, que s’han pub­li­cat als mit­jans de comu­ni­cació per fer refer­èn­cia al pro­tag­o­nista de la història. Tit­u­lars patètics, però reals, que volia denun­ciar i un cop feta la denun­cia pública, anem a la història.
 
En Krzysztof Charamsa té 43 anys i és un ofi­cial de la Con­gre­gació per la Doc­t­rina de la Fe, l’institució respon­s­able de les qües­tions de fe de l’Església Catòlica, sec­re­tari adjunt de la Comis­sió Teològ­ica Inter­na­cional del Vat­icà i pro­fes­sor a la Pon­tif­í­cia Uni­ver­si­tat Gre­go­ri­ana de Roma. Charamsa s’ha fet conegut aquest cap de set­mana perquè ha fet tremo­lar el Vat­icà. I no, no ha ame­naçat la Santa Seu en posar una bomba, ni ha expli­cat draps bruts de la cúpula de l’església catòlica, ni tan sols ha denun­ciat que el Papa pro­hibeixi l’ús del preser­vatiu quant tanta gent mor al món cada dia per no utilitzar-​lo. Però el que ha dit per a alguns és pitjor. I és que just el dia abans de la inau­gu­ració del Sín­ode dels Bis­bes sobre la família s’ha declarat ober­ta­ment homo­sex­ual i ha pre­sen­tat el seu com­pany sen­ti­men­tal, que és català i es diu Eduard.
 
Doncs el Vat­icà imme­di­ata­ment ha respost prohibint-​li que exer­ceixi les seves fun­cions tant docents com de gestió dins l’Estat del Papa. En altres paraules, han estat més con­tun­dents amb ell que quan surt a la llum un pre­sumpte cas de ped­eràs­tia o cor­rup­ció a l’església.
 
Sem­bla, que el que més els ha mole­stat ha estat que fes pública la seva homo­sex­u­al­i­tat el dia abans de la Sín­ode dels Bis­bes sobre la família que no sé ben bé què és i real­ment tam­poc no m’interessa. Però en tot cas, el Vat­icà i els bis­bes hau­rien d’estar con­tents que el dia abans d’una trobada, pel que sem­bla, tan impor­tant sobre la família algú hagi fet una aportació tan rell­e­vant sobre nous mod­els de família o d’estima entre per­sones. Que no són tan nous, però que sem­bla que per a ells sí. Aque­sta aportació hau­ria hagut de servir per enriquir el debat i no per fer una cac­era de bruixes i tornar a donar un motiu perquè cen­te­nars de mil­ers de per­sones s’allunyin una mica més de la seva fe.
 
El mateix Charamsa ha dit: ‘Sóc un sac­er­dot homo­sex­ual, feliç i orgul­lós de la pròpia iden­ti­tat’ i des del seu pres­tigi com a inves­ti­gador teològic ha afe­git a més que no ha tro­bat en cap pas­satge de la Bíblia cap jus­ti­fi­cació per a l’homofòbia vat­i­cana. Felic­i­tats Charamsa, has estat valent i ara ets una mica més lli­ure.
Expli­cat i havent reflex­ionat sobre això, ara podem anar a la part “inde­pen­den­tista” de Charamsa. I és que resulta que fa unes set­manes Charamsa va ser entre­vi­s­tat a Catalunya Ràdio i va declarar que ‘la doc­t­rina social de l’Església defensa el dret a l’autodeterminació dels pobles’. En aque­lla entre­vista va explicar que havia estat a Catalunya el 9-​N i que havia com­par­tit els anhels de la gent que votava democràti­ca­ment ‘per un futur mil­lor pel seu país’. Però alerta, seny­ors de Madrid, repeteixo el que deia al comença­ment. Ni és gay perquè sigui demòcrata, ni català perquè li diguin polac, ni inde­pen­den­tista per ser gay, ni amic d’Artur Mas per estar a favor de la inde­pendèn­cia. Molt bon dia a tothom!

www.ericbertran.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut