Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El #15OCT tots acompanyem al President davant el TSJC

|

- Publicitat -
Serà dijous de la set­mana vinent, dia 15, a trenc d’alba, si fa no fa a l’hora que van afusel­lar al Pres­i­dent Lluís Com­pa­nys fa setanta-cinc anys, a Mon­tjuïc, cap a dos quarts de vuit del matí, que serem al fos­sat del Castell de Mon­tjuïc on el van afusel­lar i acte seguit ens traslladarem a la seva tomba, al fos­sar de la Pedr­era, homenatjant-lo i recordant-lo. Cada any hi va gent, aquest n’hi haurà molta més i és que a una set­mana de l’esdeveniment ja és el cen­tre de totes les mirades.
 
A ningú no se li escapa que aquest any té una rellevàn­cia espe­cial i és que els poders de l’Estat aquell mateix dia tor­nen a atacar al nos­tre Pres­i­dent fent-lo declarar a les 10h per haver posat les urnes el dia 9 de novem­bre i haver dem­anat la opinió al poble.
 
És per això que a quarts de vuit del matí hom­e­nat­jarem a Lluís Com­pa­nys i després baixarem cap al Tri­bunal Supe­rior de Justí­cia, jus­ta­ment al pas­seig Lluís Com­pa­nys 14 – 16 de Barcelona, per acom­pa­n­yar el Pres­i­dent Artur Mas a declarar en un judici polític. Tothom està con­vo­cant per les 9:30h. L’Assemblea, Òmnium, l’associació de municipis per la inde­pen­den­cia, l’Associació cata­lana de municipis, la Fun­dació Nous Cata­lans i molts d’altres. Hi serem tots i con­vi­dem a tots a ser-hi. Serem mil­ers de per­sones acom­pa­nyant el Pres­i­dent perquè creiem en la democrà­cia, perquè li vam dem­a­nar que posés les urnes quan l’Estat ho va pro­hibir i ell ho va fer, perquè li vam dem­a­nar que des­obeís i ho va fer, perquè li vam dem­a­nar que encapçalés la vol­un­tat del poble i ho va fer, perquè ha estat el Pres­i­dent més rev­olu­cionari en molts anys.
 
Recordo quan volien pro­hibir la con­sulta del 9N que el Palau de la Gen­er­al­i­tat es va omplir amb més de 900 alcaldes alçant les seves vares i dient-li al Pres­i­dent que quan es girés veuria la força de la gent acompanyant-lo, que mai no estaria sol. I així serà. I no només hi serem nos­altres. Hi haurà mit­jans d’arreu del món mirant que passa, expli­cant el primer judici polític a Europa a un pres­i­dent ele­git democràti­ca­ment per haver posat les urnes.
 
Us con­vi­dem a tots a assistir-hi, perquè serà solemne, serà històric. Igual que con­vi­dem tothom el dimarts dia 13 a les 19:30h davant els Ajun­ta­ments d’arreu de Catalunya per mostrar la protesta. Perquè el dia 13 declaren per la mateixa raó la ex-vicepresidenta, Joana Ortega, i la con­sellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Tots som cul­pa­bles de voler la democrà­cia, ells van donar la cara, ara cal que la donem nos­altres. Som-hi tots! Que corri!
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut