Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El 60% de catalans està mentalment desconnectat de l’Estat Espanyol

|

- Publicitat -
Tot just comença a sor­tir el sol. Som al Fos­sat del Castell de Mon­tjuic. Hi fa molt fred. Fa setanta-​cinc anys feia més fred. De fet, en aque­sts moments tothom estava glaçat i no només aquí dalt. Tot Catalunya es va quedar sense res­piració. I es que en aque­sts moments feia pocs instants que acabaven d’afusellar al Pres­i­dent de la Gen­er­al­i­tat. Les seves últimes paraules van ser “Per Catalunya!”.
 
I avui som aquí recordant-​lo i homenatjant-​lo però sobre­tot som aquí perquè hem donat molts i molts argu­ments per la inde­pen­den­cia de Catalunya però en un dia com avui només cal que diguem que ens van afusel­lar un Pres­i­dent i encara ara no han dem­anat perdó, no han anul.lat el judici, no han reparat el dany històric.
 
No només això sinó que el Min­istre espanyol de Justí­cia se ne’n riu dels cata­lans a la cara far­dant davant els peri­odistes de que ell con­trola les imputa­cions i agenda judi­cial. I quina vista que ha tingut, que jus­ta­ment tria el dia d’avui per inten­tar afusel­lar políti­ca­ment a un nou Pres­i­dent, al Pres­i­dent Artur Mas.
 
Espanya va assas­i­nar el primer pres­i­dent europeu escol­lit democràti­ca­ment i ara vol inhab­il­i­tar al primer pres­i­dent europeu acusat de posar urnes als ciu­tadans perquè exer­ceixin el seu dret a vot. M’atraveixo a pre­veure i a afir­mar que no saben què han fet. M’atraveixo a dir que avui hi haurà molta gent que acom­pa­n­yarà el Pres­i­dent. M’atraveixo a dir que el poder munic­i­pal blindarà el Pres­i­dent i m’atraveixo a dir que d’això d’avui el vin­cle entre JxS i les CUP serà més gran. I no només això, sinó que s’hi sumen CSQEP i Unió. Avui el 60% del vot directe a les dar­reres elec­cions està men­tal­ment descon­nec­tat de l’Estat Espanyol, s’està pas­sant per l’aixella a les seves insti­tu­cions polí­tiques i jurídiques. Espanya ja no té autori­tat, li hem per­dut la por, no els devem obe­dièn­cia, no reconeixem les seves estruc­tures com a pròpies.
 
Veurem com evolu­ciona el dia, però el que passi avui sera impor­tant, serà espec­tac­u­lar, tin­drà una trascendèn­cia més gran fins i tot que la gran man­i­festació de l’11 de setem­bre. Per Catalunya! Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut