Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ahir l’Estat Espanyol va entendre que el procés d’independència no té aturador

|

- Publicitat -
Avui mit­jans de comu­ni­cació d’arreu del món posen el crit al cel con­tra Espanya per la imputació ahir del Pres­i­dent de la Gen­er­al­i­tat. I és que el que va pas­sar ahir va ser un escàn­dol, un atemp­tat democràtic al cor d’Europa. Allà on tothom recla­mava solu­cions polí­tiques l’Estat ha ini­ciat un procés jurídic sense garanties jurídiques que acabarà amb la inhab­il­itació del nos­tre President.
 
I no només això sinó que la fis­calia gen­eral de l’Estat ja ha ame­naçat en pren­dre totes les mesures legals pos­si­bles con­tra els qui ens vam man­i­fes­tar davant el Tri­bunal Supe­rior de Justí­cia de Catalunya en favor de la democrà­cia i fent gala del nos­tre dret a la llib­er­tat d’expressió. I no només això sinó que el Min­istre de Justí­cia va ame­naçar els cata­lans en sus­pendre l’autonomia de Catalunya, en treure’ns les nos­tres molles d’autogovern ara que reclamem el pa sencer.
 
La situació, els moments vis­cuts ahir, van ser únics, sen­tits, emo­cio­nants… quan cam­inàvem des del Par­la­ment fins al Tri­bunal tots érem con­scients de que estàvem fent uns pas­sos impor­tants, uns pas­sos que quedarien escrits en els lli­bres d’història. I és que el d’ahir va ser un desafi­a­ment, ahir és el dia en que Espanya va veure i enten­dre, per fi, que el procés d’independència de Catalunya no té marxa enrere, que estàvem dis­posats a tot, que poden dic­tar les sen­ten­cies que vul­guin que no tenen autori­tat a Catalunya per aplicar-​les. I per altra banda, ahir Europa va enten­dre que aquest con­flicte no s’arreglarà políti­ca­ment si depèn d’Espanya. Crec que ahir Europa va assumir que haurà d’intervenir i fer de medi­ador en aquest con­flicte. Ells decidi­ran el quan i el com, però en tot cas serà durant els prop­ers mesos. N’haurem d’estar alerta, però aten­ció que alguns paï­sos europeus ja han posat sobre la taula els seus Par­la­ments per nego­ciar la seces­sió en espai neutra.
 
És nor­mal que sigui així. I és que Espanya no ens entén. Portem anys, els cata­lans, recla­mant poder deixar de ser espany­ols. I aque­sta set­mana can­vien la llei d’obtenció de nacional­i­tat. A par­tir d’ara faran pagar per obtenir la nacional­i­tat espany­ola, però con­tin­uen sense deixar-​nos renunciar-​hi ni pagant. Com deia, no ens ente­nen, però això s’accelera i molt. Aten­ció als qui tin­guin ver­ti­gen “polític”. Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut