Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

L’Estat Espanyol espantat perquè la independència de Catalunya podria venir com un fet consumat

|

- Publicitat -
Ahir l’ex-director de l’ABC José Anto­nio Zarza­le­jos va reconèixer en un arti­cle que el “ple de la descon­nexió”, pre­vist per dil­luns, serà deci­siu i que el Gov­ern espanyol hau­ria d’actuar amb abso­luta urgèn­cia per evi­tar que se cele­bri aquest ple. Avisa que la seva cel­e­bració “seria el pitjor” perquè el cas català es podria escapar de les mans de l’Estat.
 
És molt inter­es­sant l’article perquè parla d’una cosa que poc se n’ha par­lat fins ara i és que la creació de nous Estats no està lli­gada al cri­teri de legal­i­tat sinó al d’efectivitat, a la força dels fets. En altres paraules: que els fets con­sumats poden arribar a con­for­mar real­i­tats que se suposen impossibles.
 
I deu ser ver­i­tat perquè el PP, C’s i PSC s’estan pre­nent moltes molèsties per boicote­jar aquest ple fruit de la legal­i­tat i d’un man­dat democràtic. I deu ser ver­i­tat perquè el TC està pre­veient suspendre’l prèvi­a­ment. I deu ser ver­i­tat perquè ahir alguns polítics i Min­istres ens van ame­naçar altra veg­ada amb inter­ven­cions de diver­sos tipus. I deu seu ver­i­tat perquè avui un diari espanyol anun­cia en por­tada que Mar­i­ano Rajoy con­tro­larà en per­sona, a par­tir d’ara, els comptes de la Generalitat.
 
Déu n’hi do per ser una “declaració sim­bòlica” i sense “efectes jurídics” com alguns l’havien titl­lat. Imagineu-​vos el que estem acon­seguint abans de for­mar Gov­ern. Fins i tot la UEFA s’ha espan­tat i ha con­ge­lat la seva agres­sió als inde­pen­den­tistes tot i les pres­sions estatals. Imagineu-​vos del que serem capaços si les CUP decideixen inve­stir Artur Mas Pres­i­dent i cul­mi­nar el procés en els prop­ers mesos. Tot és a les nos­tres mans perquè com es desprèn de l’article de Zarza­le­jos i del nervio­sisme evi­dent i con­stant de l’espanyolisme, a ells ja fa temps que se’ls hi ha escapat de les mans. Pas­saran coses. Pas­saran moltes coses i molt ràpid. Anirà bé. No pot no anar bé. Bon dia a tothom.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut