Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Les CUP han de decidir si prefereixen Mas o Rajoy, independència o continuar a Espanya

|

- Publicitat -
Molts inde­pen­den­tistes inten­taran fer-​nos creure que aque­sta és una set­mana impor­tant i històrica. I cer­ta­ment pot ser-​ho. Pot ser-​ho si avui s’aprova la res­olu­ció d’inici del procés al Par­la­ment de Catalunya i si al llarg de la set­mana s’investeix Pres­i­dent a Artur Mas. Això seria històric. També pot ser-​ho si avui s’aprova la res­olu­ció i, en canvi, no s’investeix pres­i­dent a Artur Mas, per tant, no es forma Gov­ern, i el que fem avui queda en paper mul­lat. Això també seria històric, però històric per ridícul. Perquè voldria dir que quan ho tenim tot a les nos­tres mans ho deixem córrer.
 
La mateixa set­mana en que s’aprova aque­sta res­olu­ció ens podríem tro­bar que no hi ha per­spec­tiva d’una majo­ria par­la­men­taria dis­posada a tre­bal­lar junta per pilotar aque­sta descon­nexió i que estem més a prop que mai d’unes elec­cions antic­i­pades que podrien sig­nificar que una part de l’independentisme deixi de creure que això és pos­si­ble, o canal­itzi la il·lusió cap a altres opcions aparent­ment més “serioses” o amb més ganes d’aplicar els seus programes.
 
I no, no és la primera veg­ada que ens passa això als cata­lans. Sem­pre ens passa que quan més a prop hi som no ens atre­vim a donar el pas, que no som capaços de cul­mi­nar, de fer la dar­rera jugada. Sem­bla que als cata­lans ens agrada ser inde­pen­den­tistes i que volem con­tin­uar així tota la vida. I és que sem­pre, sem­pre, sem­pre, s’ha aca­bat util­itzant una suposada lluita social per jus­ti­ficar no fer un pas cap a la inde­pendèn­cia. Quan hau­ria de ser al revés i dir ben clar que volem la inde­pendèn­cia per tenir eines per fer una deter­mi­nada lluita social.
 
Així que ara la respon­s­abil­i­tat està sobre el taulell de les CUP. Aque­lls a qui tan agraden els lemes i reivin­di­ca­cions, que tan criden i es man­i­festen. A les seves mans hi ha poder deixar de reivin­dicar o poder estar dues gen­era­cions més cridant. Després de tants anys reivin­di­cant la història, ara la podeu escriure o podeu fer que aque­sta us posi al vostre lloc.
 
Podeu no votar un Pres­i­dent, un gov­ern i inten­tar cre­mar dues gen­era­cions, però nos­altres demà mateix ho tornarem a inten­tar. I si la frus­tració que acon­seguiu aque­sta set­mana no ho impedeix ho acon­seguirem. Mal­grat vos­altres, tot i vos­altres. I lla­vors farem les reformes socials que tots dos com­par­tim (en part). Només que nos­altres ho hau­rem acon­se­guit men­tre vos­altres només ho reivin­di­caveu. Nos­altres volem fer un procés amb tothom sense renun­ciar a ningú i vos­altres abans de fer-​lo ja voleu excloure i mar­car amb tinta ver­mella als bons i als mals inde­pen­den­tistes. Vos­altres respecteu la coherèn­cia de tres-​cents mil votants i la imposeu a la coherèn­cia d’un milió sis-​cents mil inde­pen­den­tistes, vos­altres no votareu a Mas Pres­i­dent i en el fons estareu votant Si a Espanya, si a la Espanya de Mar­i­ano Rajoy. Tingueu-​ho clar alhora de votar aque­sta set­mana. Si passem a la història per fer quel­com únic o per fer un ridícul únic. Així que bon dia seny­ors de les CUP, bon dia a tothom.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut