Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

De veritat, Lluis Rabell, els culpables de l’asfixia econòmica de l’Estat als catalans som els independentistes?

|

- Publicitat -
 
L'Estat Espanyol deixa diners a la Generalitat per pagar polítiques socials, uns diners que per llei ja són nostres però que l'Estat no ens els vol donar, sinó deixar per dir que gràcies a Espanya els catalans vivim millor. Però a més a més de que els hi hem de donar les gràcies, encara li hem de tornar els diners i amb uns interessos altíssims.
 
I una vegada tenim clar això és quan surt en Lluis Rabell i diu en un tuit aquest cap de setmana: 'Intervenen els comptes de la Generalitat? Amenaçar de “desconnexió” sense mandat, suport social ni aliances agreuja la situació del poble'. És a dir que segons Rabell la culpable de l'asfíxia econòmica de l'Estat a la Generalitat és dels independentistes per fer allò que el poble en unes eleccions els hi ha demanat que facin. Vaja uns revolucionaris estan fets els Podemos, Colaus i companyies. Amb la de bones intencions que semblava que tenien al principi ara són els primers en acatar l'status quo i en votar en contra de polítiques socials al nou Parlament de Catalunya per no fer enfadar l'Estat. Prefereixen que hi hagi famílies que aquest hivern passin fred a les seves llars abans que haver de plantar cara a l'Estat votant al Parlament a favor d'una llei que anava en aquesta direcció. Quins revolucionaris!
 
En fi, se'm passen moltes comparacions odioses pel cap sobre persones que segons l'argument de Rabell es mereixen el que els hi va passar per no haver acatat i per no haver abaixat mai el cap, però no cal que les digui perquè tothom se les pot imaginar. Només voldria preguntar fins quan tindrà i tindran des de Catalunya Si que Es pot i altres invents similars, aquesta actitud? Què cal perquè es posin al costat del poble de Catalunya i els seus interessos? Què cal per què defensin la voluntat majoritària dels catalans? Si tanquen al President Mas a la presó per posar les urnes també ho aplaudiran?
 
Canviant de tema i per acabar, aquest cap de setmana el 4 a 0 del Barça al Madrid ens ha fet fer una mica mes feliços a molts catalans, però tampoc no ens enganyem, aixo no canviarà les nostres vides. Ara necessitem una golejada política formant Govern i cloent el procés d'independència. I si la aconseguim aixo si que canviarà les nostres vides. A veure si aquesta setmana que comença tenim més sort. Bon dia a tothom! 
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut