Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Dels creadors de ‘l’11M va ser ETA’ ara ‘els independentistes són amics dels jihadistes’

|

- Publicitat -
La portada que ahir publicava la Razón, concretament el seu titular relacionant el President Mas, la Fundació Nous Catalans i Estat Islàmic no ens hauria d'escandalitzar tan com ho va fer. Al capdavall estem a Espanya. Al capdavall no és la primera vegada que ho diuen -excepte allò de que alguns nous catalans han anat a fer la gihad- i tampoc no són els únics que ho diuen. I és que és més greu quan el Ministre Fernández Diaz mesos enrere va fer unes declaracions similars o, de fet, ahir mateix que el Ministre va afirmar que 'yo ya lo dije' fent-se per tant seves les acusacions d'aquest pamflet que no serveix ni per eixugar-se el cul si no vols acabar amb gonorrea. També va dir que entenia que després d'aquestes acusacions des de la Fundació quedéssim callats. Doncs no senyor Ministre, aquí no callem, aquí no ens fa callar ni vostè, el que passa és que com ahir vaig veure tard la notícia perquè no acostumo a utilitzar el paper de vàter per llegir no en vaig poder fer editorial i per això en parlo avui.
 
Tampoc no ens hauria de sorprendre l'acusació d'ahir de La Razón perquè no és la primera vegada que aquest diari, així com altres mitjans de comunicació espanyols, que el PP i que el Govern Espanyol falten a la veritat per intentar utilitzar les víctimes mortals d'un atemptat per fer política. Només cal recordar com van utilitzar i humiliar els morts durant els atemptats de l'11 de març a Madrid. Dient que era ETA, per què? Per guanyar unes eleccions? Si van ser capaços d'això aleshores amb un atemptat a Madrid, com no han de ser capaços de fer-ho ara amb un atemptat a França? Com no han de ser capaços d'utilitzar la por d'aquesta amenaça jihadista que porta Europa al caos? Pensant-hi a fons la única raó que se m'acut perquè no siguin capaços d'utilitzar la mort de més de 130 persones fa només 10 dies a Paris per intentar desprestigiar una opció política independentista és la ètica. El que passa és que aquests que ens acusen no en tenen d'ètica ja no periodística o política, sinó d'ètica personal que és una de les clares diferències entre la espècie humana i la resta d'ésser vius de la terra. Si en tinguéssim no utilitzarien drames per fer política, si en tinguéssin no assenyalarien com a jihadistes amb noms, cognoms i fotografies a caps de familia innocents i menys en aquests moments. És que s'ha de ser miserable i mala persona. Khalid, Noureddine, jo estic amb vosaltres, des de la Fundació Nous Catalans estem amb vosaltres i des de Convergència estem amb vosaltres, com sempre ho hem estat.
 
La notícia d'ahir és mentida. Seria denunciable si no fos perquè no confiem en la justícia espanyola i anar a gastar diners per trobar-nos a un fiscal que se'ns en foti a la cara doncs no els donarem aquest plaer. El que hauríem d'entendre d'això és que l'Estat Espanyol és un de sol. El poder legislatiu, executiu, judicial i mediàtic van a la una. Són allò que col·loquialment coneixem com a clavegueres de l'Estat, que resulta que no es reuneixen a les clavegueres, sinó públicament. Ja ni dissimulen ni vigilen les formes. Fixeu-vos, un diari pública mentides miserables i de baixesa moral, el Ministre -que no és la persona més adequada per parlar de fanatisme religiós- es fa seves les paraules. Paral·lelament, en un fascicle de fa uns mesos d'aquest mateix guió els Mossos estaven a punt de detenir a una cèl·lula jihadista a Barcelona i aleshores uns agents de la policia nacional espanyola avisen als terroristes del que estan a punt de fer els Mossos perquè fugin amb tan mala sort que a la reunió hi ha un mosso infiltrat, que després ho denuncia. I la denuncia va a parar a una fiscal que es diu Blanca Rodríguez que diu que no hi ha indicis i arxiva el cas. I resulta que la fiscal és la mateixa que uns anys abans va ser capaç d'amenaçar en seu judicial a un nen català de 14 anys etzibant un 'di que eres español o te encierro'.
 
Són el mateix i semblen un clan organitzat i impune. I algunes persones de bona fe es pensen que l'estructura d'Estat espanyola és com Mortadelo i Filemon i no, no és així. L'estructura d'Estat espanyola és poderosa, casposa i rancia, fins i tot amb tuf franquista, però poderosa en tot menys en valors. Per tant, ens ho podem esperar tot d'aquest grup. Tot i més. I és que em temo que són capaços d'utilitzar l'amenaça terrorista existent a Europa -que és real, ben real- per intentar qualsevol cosa. Qui ens diu que l'Estat no augmentarà el nivell d'emergència per amenaça terrorista del nivell 4 al 5 només i exclusivament a Catalunya? Sabent que això implica que el nostre territori s'emplenaria policies i militars espanyols, de forces d'ocupació? I qui ens diu que amb l'excusa de l'amenaça jihadista -que insisteixo és real- no utilitzaran la nova llei de seguretat per quedar-se les competències dels Mossos d'Esquadra? I que amb la llei mordassa dissoldran entitats i partits polítics que desestabilitzin la seguretat de l'Estat en uns moments de màxima alerta? I qui ens diu que el mateix Estat no és capaç d'inventar-se una amenaça jihadista o de crear-la per poder arribar a desplegar totes aquestes mesures -que alguns en tenen ganes des de que va començar el procés d'independència- però amb una justificació internacional que el procés per si sol no els hi donaria? No és tan descabellat pensar això… Tal i com diu el director de la Fundació Nous Catalans en una entrevista que avui publica VilaWeb, imagineu-vos una mena de GAL jihadista.
 
En un Estat democràtic tot això seria impensable, a Espanya tot és possible. Molt bon dia senyor Ministre Fernández Díaz, molt bon dia senyor Paco Marhuenda, molt bon dia senyora Blanca Rodriguez. Molt bon dia a tothom! Comencem!
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut