Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La mentalitat colonialista fa que l’Estat ens asfixiï a tots els catalans. Als unionistes també!

|

- Publicitat -
Quan el Govern espanyol no paga el que ha de pagar a la Generalitat a qui està fent anar malament és a tots els catalans. I això que és una cosa que ells ja saben perquè sempre al llarg de la història han actuat amb aquesta mentalitat colonialista, farien bé de saber-ho els qui els recolzen des de Catalunya.
 
Al final, l'Estat no diferencia entre un farmacèutic unionista o un d'independentista alhora de pagar i em sap greu que els dos pateixin les conseqüències d'aquest xoc institucional i esperem que es resolgui ben aviat. Però com deia l'Estat maltracta a tots els farmacèutics catalans independentment de la seva ideologia. Al primer potser li agrada no cobrar o li dóna morbo el maltracte, o simplement pensa que la Generalitat tampoc no pagaria o que encara trigaria més, o simplement no sap perquè no cobra. El segon ha decidit dir prou, no seguir aguantant humiliacions i intentar trobar una solució. I en un món paral·lel hi ha en Lluis Rabell que vol una revolució però per acabar renunciant a cobrar si aquesta reivindicació fa enfadar a Madrid.
 
El President Mas ahir ho va dir, i crec que molt ben dit, que aquestes actuacions reforcen i fan més inevitable el procés d'independència perquè amb aquests atacs a les persones per part del Govern Espanyol cada vegada més gent veu que la independència és la única via i això ens ajuda a assolir la gran majoria. Que volem dignitat, democràcia i recursos? O volem estar permanentment enfadats reclamant allò que és nostre?
 
I, de fet, l'amenaça de Rajoy i Montoro va més enllà. Aquest és només el primer avís però ja han dit que aniran a més si el procés continua i que poden tallar l'aixeta del tot i fer entrar a la Generalitat en suspensió de pagaments. Però què es pensen que passarà si porten la situació a aquest límit? Jo crec que això encara legitimaria i enfortiria més la creació de la Hisenda pròpia catalana.
 
És trist que haguem d'anar d'aquesta manera i amb aquest to. Però és el que hi ha. Ells ho veuen com un desafiament de la Generalitat i, en veritat, és un gest de justícia, de dignitat i amb un mandat democràtic de la ciutadania molt clar. O penses com jo o t'ofego, ens diuen. Doncs nosaltres triem pensar lliurement i encara més carregats de raons. 
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut