Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

C’s, PSC, CSQP, PP i les CUP per la unitat d’Espanya o JxS i les CUP per la independència?

|

- Publicitat -
El diputat de les CUP Benet Salellas es lamentava l'altre dia en una entrevista que el seu grup està rebent molta pressió i que necessiten suport extern al seu 'no' a Mas. A molts va sorprendre aquesta afirmació perquè de suport extern en tenen molt. El de C's, el del PSC, el de CSQP, el del PP. Fins i tot tenen el suport de'n Duran i Lleida, a qui tan criticaven quan aquest donava suport Mas. També tenen el suport de La Razón, del ABC, d'El Mundo i d'El País. De fet, tenen el suport de la gran majoria d'espanyols per votar 'no' a la presidència d'Artur Mas i frenar el procés d'independència. És més, si vota a favor si que se sentiran sols ja que només tindran el suport de Junts Pel Sí, dels propis votants de les CUP; dels independentistes en general. Tot és qüestió de decidir a qui vol un com a aliats.
 
També ha sortit ràpid i corrent l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau dient que confia en que les CUP no investiran Mas (per cert, just el mateix dia que fitxa per la oficina de transparència de l'Ajuntament a David Fernández). Per tant, les CUP no es poden sentir soles si acaben defensant el NO. Clar que han de triar entre Mas o Colau, entre independència o referèndum pactat impossible. Entre crear un nou Estat amb recursos per fer polítiques socials o una autonomia de retallades com la que ens ofereix Montoro. O amb un nou sistema judicial i pacte constitucional català lliure que aturi els desnonaments o perpetuar-los. Ada Colau ja fa temps que ha escollit la segona opció, és una llàstima. Les CUP, en canvi, encara hi són a temps. Tot i que se'ls hi acaba el temps.
 
En aquesta vida tot és triar. Fins i tot aquesta setmana hem sabut, segons el diari el País, que els Pujol també van haver de triar. Ni més ni menys deien que un fiscal els va fer triar entre frenar l'independentisme i que s'aturés tota la investigació a la seva família o continuar el procés d'independència i atendre's a les conseqüències. I mireu, segurament aquesta família o algun membre d'aquesta família s'ha equivocat en alguna cosa. Però vist això, van triar Catalunya per sobre del seu benestar. Però també van haver de triar. Com segurament també van triar altres dirigents polítics del seu entorn i d'altres entorns. I com segurament algun d'aquests entorns va triar que el seu honor quedés 'net' a canvi de fer campanyes electorals de vergonya aliena contra Catalunya sabent que això suposaria el seu suïcidi polític.
 
Fins ara heu tingut una posició molt fàcil, companys de les CUP. Pintar façanes amb lemes super reivindicatius no té cap conseqüència. Però no volíeu fer política? Doncs ara cal triar, cal que trieu diumenge. El que no podeu fer és quedar-vos en aquella frase que més d'una vegada heu repetit de 'és el poble qui no entén els plantejaments impecables que fem'. No, el poble no és tonto. Potser una mica innocent si, creient que votant-vos s'acceleraria el procés. Però no tonto. Quan vas per la carretera i tothom et ve de cara, no és que tothom vagi del revés, normalment ets tu que t'has equivocat de carril. Diumenge, que teniu una cruïlla, decidiu en quina direcció voleu anar, en la del poble de Catalunya, o en la de les clavegueres de l'Estat. Però trieu i deixeu de marejar. 
 
El més fàcil és decidir quedar-vos a l'Espanya de Rajoy i Colau. Perdreu vots a les properes eleccions, potser i fins i tot quedareu com a força extraparlamentària però és el més fàcil ja que des de fora el Parlament no rebreu pressions de cap tipus ni haureu de triar mai més. Ara, prepareu-vos si decidiu estar al nostre costat, al costat dels independentistes. Perquè la independència no ens la regalaran. Mentalitzeu-vos que el que vindrà, que les pressions que hi haurà, seran molt pitjor del que hem patit aquests dies. Si ara, a la primera, heu flaquejat, us demano que si diumenge decidiu avançar cap a la independència tingueu clar que cal fermesa i decisió! 
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut