Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

En Comú Podem no existeix parlamentàriament. Són Podemos. Que no ens enganyin!

|

- Publicitat -
Ahir vaig veure al Pun­Cat de TV3 un Xavier Domènech molt dubi­tatiu, que s’entrebancava con­stant­ment i que no va aclarir massa res. Primer de tot que des del pro­grama el pre­sen­taven com a por­taveu d’En Comú Podem al Con­grés, quan ell és dipu­tat de Podemos. I ell no ho va cor­re­gir. Nor­mal­ment si s’equivoquen amb el teu càr­rec has de cor­re­gir al pre­sen­ta­dor per no con­fon­dre a l’espectador. I l’espectador té dret a saber que En Comú Podem par­la­men­tari­a­ment no exis­teix, forma part de Podemos i el seu líder és de Madrid.
 
Després no ens va quedar clar massa res de l’entrevista en gen­eral. Van fer la roda de premsa per pro­posar Gov­ern al PSOE per arribar a un acord o pre­cisa­ment per fer l’acord impos­si­ble? El refer­èn­dum català és innego­cia­ble? La pre­gunta ha de ser amb una resposta de si o de no? Sense mati­sos? Què és el Min­is­teri de la Pluri­na­cional­i­tat? Només una man­era de que l’Instituto Cer­vantes expliqui que a Espanya s’hi parlen més idiomes? Un canvi d’imatge mediàtic sim­ple­ment? Per què van prome­tre un grup par­la­men­tari propi català si sabien que no el podrien tenir? Per que no han anat al grup mixt o amb IU com els valen­cians enl­loc de fer de flo­rero de Pablo Igle­sias? Si no gov­ernen amb el PSOE tenen pla B?
 
El mil­lor de tot va ser la resposta de “no ho sé, no hi hem pen­sat en això”. Que ve a ser com dir “m’he pre­sen­tat a unes elec­cions però no sé per què”. I la ver­i­tat és que ja ho sem­blava que no havia pen­sat mai en la resposta a cap de les pre­guntes. Almenys, si sabia alguna de les respostes ho dis­sim­ulava molt bé.
 
Se li podien pre­gun­tar moltes coses a Xavier Domènech però no tenia respostes. També se li hau­ria pogut pre­gun­tar si Podemos, el seu par­tit, està finançat per l’Iran. Que ja ho sé, és un dis­barat, però bé que a d’altres polítics se’ls hi pre­gunta per rumors d’escales de veïns. En fi, el punt àlgid de l’entrevista és cap al final quan li van regalar un espai en un prime time pre­ciós de dijous per fer un monò­leg sobre cor­rup­ció arran de les deten­cions a diri­gents del PP del País Valen­cià. En fi, les respostes que no ens va donar ell, ens les donaran els fets. Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut