Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Quan tinguem la República les amenaces de l’Estat espanyol seran simples gemecs

|

- Publicitat -
Junts pel Sí i la CUP van entrar ahir al reg­istre del Par­la­ment tres sol.licituds perquè entrin a tràmit la llei de l’administració trib­utària cata­lana, la llei de règim jurídic català i la llei inte­gral de pro­tec­ció social cata­lana. Tres grans lleis, tres pilars bàsics per con­struir la república cata­lana, tres pre­ocu­pa­cions més per l’Estat Espanyol, tres motius més perquè Europa no ens aparti la mirada de sobre.
 
Al mateix temps l’Audiència Nacional inves­tiga l’ANC, l’AMI i l’ACM per pos­si­ble delicte de rebel·lió i sedi­ció. Amb aque­sta inves­ti­gació pre­te­nen saber qui hi ha dar­rera de les mocions a favor de la declaració inde­pen­den­tista del 9N i qui hi ha donat suport. Com si fos un secret. Això és públic. Això tots ho sabem, nos­altres no actuem d’amagat, no ens reunim a les claveg­ueres sinó que eme­tem els plens munic­i­pals en stream­ing perquè tothom els pugui seguir. Se’n diu transparència.
 
Però com a Espanya són inca­paços de for­mar Gov­ern i, en cas que un dia llunyà en formin, inca­paços de resol­dre políti­ca­ment el procés català busquen la por des de la mal anom­e­nada justí­cia com sem­pre han fet. El que ja hau­rien de saber és que quan proclamem la inde­pendèn­cia ja no ens regi­ran les seves lleis. Ni la seva justí­cia. Res. Farien bé de mentalitzar-​se. Que no ens atu­raran, que nos­altres volem un divorci pactat i amb bon rotllo, però si ells volen con­tin­uar el mal­tracte marxarem igualment.
 
Ara bé, al mateix temps cal que nos­altres ens men­tal­itzem també de que aque­sts proces­sos que ara són sim­ples ame­n­aces poden acabar amb con­se­qüèn­cies abans que tinguem con­sti­tuïda la nos­tra pròpia legal­i­tat. Hi haurà una franja de temps on estarem sota la legal­i­tat espany­ola i les ame­n­aces esdevin­dran fets. I és sobre­tot per aque­sts moments que cal que tinguem clar que política és moltes coses, però sobre­tot és cred­i­bil­i­tat. És per això que és molt impor­tant que estiguem preparats pel gran tsunami que arrib­arà després d’aquesta calma tensa. Hem d’estar preparats per no obeir, per tren­car, per fer coses que mai no hem fet. Les inhab­il­ita­cions arrib­aran. Abans del que ens pensem, i potser pel bé del procés ens hau­rem d’empassar algun gri­pau… Però no obli­dem mai que no podem per­dre la cred­i­bil­i­tat al primer con­tratemps, aque­sta és la nos­tra força, per tant hau­rem d’aguantar uns mesos perquè quan tinguem la República ja hau­ran per­dut, ja hau­rem guanyat, i les seves ame­n­aces seran sim­ples gemecs, i els seus actes pura ago­nia d’un Estat que es trenca men­tre nos­altres brin­dem amb un cava que no sigui Freixenet.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut