Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La ‘nova Convergència’ ha de ser la Casa Gran de l’independentisme

|

- Publicitat -
Imag­ineu un nou espai cen­tral del país en una Catalunya inde­pen­dent. Un espai obert, trans­par­ent, par­tic­i­patiu, dinàmic. On tothom reun­ciï a alguna cosa per formar-​ne part i sobre­tot aporti tot allò que pugui i una mica més. Que compti amb el mil­lor de bagatge de Con­vergèn­cia però que posi l’accent en l’on volem anar col.lectivament. On hi tin­gui espai tothom i tothom se senti cri­dat a participar.
 
Imag­ineu un espai que rep­re­senti els ciu­tadans, emprene­dors, la gent que es trenca cada dia la cara per la cul­tura, per tro­bar feina i crear-​ne, per moder­nitzar aquest país, per canviar-​ho tot des de la certesa que hem fet coses be i que les podem fer mil­lor. I, fins i tot, imag­ineu un motor social cen­tral que no es con­formi amb ser un bon país, ni un país mil­lor que altres, sinó que no es con­formi mai per fer que aquest país sigui sim­ple­ment el millor.
 
Moltes veg­ades hem somiat amb la inde­pendèn­cia i està bé però no ens enganyem. Això només ens donarà eines per equivocar-​nos nos­altres mateixos. Cal doncs, que tinguem les eines d’un Estat, però cal­drà que aque­stes eines les util­itzem bé, fan­tàs­ti­ca­ment bé. Hem de ser un gran Estat i per això ens cal votar inde­pendèn­cia però també i tot seguit ens cal­drà votar forces que vul­guin util­itzar bé les eines.
 
Amics i amigues, s’està con­stru­int una nova plataforma política i tothom està con­vi­dat a formar-​ne part, a participar-​hi, a ser-​ne pro­tag­o­nistes. Som-​hi! Anem a crear un movi­ment ample i plural, per­fec­cionista i, sobre­tot, que ho posi tot en dubte, però sem­pre con­struc­ti­va­ment, amb ganes d’assolir la per­fec­ció i de ser útils.
 
Cal con­struir quel­com tan gran per arribar a guan­yar la inde­pendèn­cia i al mateix temps per no regalar-​li ni a pop­ulistes ni a adoc­tri­nadors. D’Espanya ja n’hi ha una, i de Veneçuela també. Nos­altres som els qui con­struïrem una Catalunya. Lli­ure. I ens aprox­i­marem a la per­fec­cio en la mesura cadascú hi aporti el que bona­ment pugui. Cal doncs un movi­ment que con­so­lidi la inde­pendèn­cia però que decideixi com la volem.
 
Con­struïm un país, con­struïm un par­tit. Con­struïm un par­tit al servei del nou país. La inter­ven­ció d’Artur Mas diss­abte va ser impor­tant. I no tant pel que va dir, com pel que no va dir, no tant pel que va dir com pel que dirà a par­tir d’ara. Nos­altres, al seu costat! Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut