Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’esquerra espanyola també és culpable de la tancada a presó dels titellaires

|

- Publicitat -
Això d’haver tan­cat a presó uns titel­laires per exaltació a ETA és un escàn­dol majús­cul. I no entenc tantes cri­tiques i reac­cions de sor­presa quan l’Estat Espanyol ja fa molts anys que util­itza la llei antiter­ror­ista per fer política con­tra bas­cos i cata­lans i mai no ha aix­e­cat una onada de sol­i­dar­i­tat arreu de l’Estat o de l’esquerra “pro­gre” espany­ola com aque­sta veg­ada. Que ara l’Estat util­itza a aque­sts joves per inten­tar dilap­i­dar un pacte amb Podemos? Doncs és pos­si­ble, igual que és pos­si­ble que l’esquerra espany­ola acabi guardant silenci i acatant la sen­tèn­cia a canvi de poder gov­ernar i garantir-​se una cadira.
 
El prob­lema és que ara són víc­times de les les seves pròpies con­tradic­cions, dels seus molts silen­cis. Totes les veg­ades que han callat quan han acusat injus­ta­ment de ter­ror­isme a un inde­pen­den­tista basc o a un inde­pen­den­tista català ara els hi passen fac­tura. Ara van a per uns “pro­gres” espany­ols perquè se sen­ten forts, perquè se sen­ten into­ca­bles, perquè mai cap movi­ment de fons a Espanya ja no inde­pen­den­tista, sinó a favor dels drets humans, ha organ­itzat una sola protesta en con­tra de l’Audiència Nacional. Molts dels qui ara es queixen son còm­plices de la con­struc­ció d’aquest Estat, d’una tran­si­ció mal feta. I ara posen el crit al cel. I potser ara ja és tard per a refor­mar res, en tot cas ja no compten amb molts cata­lans que ens mirem aquest con­flicte com a veïns, més que com ali­ats. I sense Catalunya a Espanya s’albiren molts Gov­erns del PP i no per culpa dels cata­lans, sinó per culpa dels molts espany­ols que els voten…
 
Tam­poc he vist cap reac­ció de fons a l’Estat quan s’han fet obres teatrals insul­tant els cata­lans o dem­anant afusel­lar Artur Mas. Ni ningú ha anat a presó ni ningú ha prote­s­tat encara que sigui des de la legí­tima dis­crepàn­cia a les idees de Mas.
 
No sé qui deia allò de “primer van anar a bus­car els comu­nistes, i vaig callar perquè jo no era comu­nista… Després van anar a bus­car els jueus i vaig callar perquè jo no era jueu. Quan van venir a per mi ja no que­dava ningú que em pogués defen­sar…”. Doncs això. Jo ho sento, tota la meva sol­i­dar­i­tat amb els satírics, si cal sig­nar algun man­i­fest ja ho farem com sem­pre hem fet. Però Car­mena i com­pa­nyia: ja us ho fareu i bon dia tingueu!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut