Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Votar independència no només significa més o menys llocs de feina, també arribar-hi a temps

|

- Publicitat -
El caos que vam viure ahir no va ser només perquè va deixar de fun­cionar la RENFE a Catalunya, i una part del metro. El caos també va venir per veure qui tenia menys escrúpols alhora de repar­tir la culpa, o qui en podia fer més poli­ti­que­ria (nova o vella) però indecent.
 
Primer el PSC des del seu tuiter ofi­cial ens diu que la culpa d’ahir és d’Adif però també de la Con­sel­le­ria de ter­ri­tori de la Gen­er­al­i­tat que és respon­s­able d’exigir a ADIF que manti­ngui la xarxa en condi­cions i és per això que dem­a­naran a Pas­tor i a Rull que donin expli­ca­cions i assumeixin respon­s­abil­i­tats. Un embol­ica que fa fort, encara vol­dran que dimiteixi en Rull que no porta ni un mes al càr­rec perquè ADIF no neteja ni vig­ila els seus espais pri­vats. El PSC fa temps que està fora de joc i aque­sts tuits sem­blen fets per dir alguna cosa, allò de “diguem algu a veure si algú ens escolta”.
 
Va en la línia de la regi­dora de Barcelona en Comú Mer­cedes Vidal que també cul­pava al Gov­ern de CiU de manca de lid­er­atge polític per recla­mar inver­sions de l’Estat. Jo no coneixia a aque­sts regi­dora, i ara no em sor­prèn perquè deu viure a una dimen­sió paral·lela on el Gov­ern de l’Estat fa cas al que li diu la Gen­er­al­i­tat, on Espanya es pre­ocupa dels catalans…
 
Lla­vors surten diver­sos diri­gents de la CUP, també per tuiter, acu­sant a peri­odistes de ser gairebé el dimoni per dir que l’incendi surt d’una estació aban­don­ada on hi dormien un grup de per­sones que no tenen sostre. Això que és una infor­ma­ció objec­tiva, segons la CUP és manca de sen­ti­ments i voler acusar i estig­matitzar a la pobresa. Però bé que la notí­cia s’ha de donar, no? Doncs segons la CUP no, no cal dir com s’ha orig­i­nat l’incendi, carreguem-​nos el dret fon­a­men­tal a la infor­ma­ció. Tots els qui ahir explicàvem el que havia pas­sat som males per­sones, així com aque­lls que cri­tiquen el penti­nat de l’Anna Gabriel són masclistes.
 
I lla­vors encara ve el Pres­i­dent d’ADIF i diu que això ha pas­sat per culpa dels Mossos d’Esquadra que no vig­ilen prou. I no només el que diu, sinó el com ho diu i el to en que ho fa de fatx­en­de­ria. Com si dis­frutes amb el caos gen­erat. Deu ser l’únic pres­i­dent d’empresa que quan hi ha un inci­dent amb tantes con­se­qüen­cies, i no aïl­lat i pun­tual, enl­loc de donar expli­ca­cions i dim­i­tir ve a enriurese’n del que ens passa, del que ell amb PP i PSOE provoca pre­med­i­tada­ment des de fa anys.
 
I ahir encara va sor­tir un ter­tulià habit­ual d’una emis­sora de ràdio dient que els pas­sat­gers que es queix­aven del que pas­sava demostra­ven el seu nacional­isme malaltís. I que li hem de respon­dre quan pre­cisa­ment els fer­ro­car­rils de la Gen­er­al­i­tat tenen un 99% de pun­tu­al­i­tat i les ren­fes espany­oles entre un 40% i un 56%? Doncs que al final els qui no votin a favor de la indepedèn­cia serà perquè els agrada ser mal­trac­tats. Són fetix­istes del caos en espanyol.
 
El mil­lor comen­tari de la jor­nada? El tuit dels fer­rro­car­ils recor­dant que les seves instal·lacions estan lli­ures de fum. Si és que els cata­lans no som per­fectes, però un 99% de pun­tu­al­i­tat als nos­tres trens ratlla la per­fec­ció, eh? Això ens recorda que tenim poques estruc­tures d’Estat, però les que tenim demostren que podem ser un Estat i un bon Estat sense pres­i­dents d’Adifs. El que si que hau­rem d’aguantar és el rum rum via tuiter del PSC, BCN en Comú i la CUP men­tre no es decideixin a fer política de ver­i­tat, però en fi, de cun­y­ats que opinen de tot encara que no tin­guin res a dir n’hi ha a les mil­lors fam­i­lies. Bon dia a tothom.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut