Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Noves eleccions a Espanya? Anem-hi junts per la independència!

|

- Publicitat -
Cada veg­ada sem­bla més clar que a Espanya s’hauran de repe­tir elec­cions. La pro­posta que ahir va posar sobre la taula Podemos al PSOE, més que una pro­posta per for­mar Gov­ern sem­bla una pro­posta per no formar-​ne. Pel fons i per les formes. Perquè es va tornar a pre­sen­tar en for­mat espec­ta­cle i perquè no agrada a ningú; ni a pro­gres­sistes ni a con­ser­vadors, ni als per­ifèrics ni als centralistes.
 
Els par­tits polítics es deuen a inter­es­sos. El PP es deu als seus inter­es­sos i esperar a que Pedro Sánchez es cremi per ser ells la única esper­ança per a Espanya és el que mil­lor garan­teix els seus inter­es­sos. El PSOE respon als inter­es­sos de Pedro Sánchez i dels seus barons. No sem­pre són els mateixos, per això dis­crepen. Sánchez vol ser pres­i­dent com sigui perquè pos­si­ble­ment serà la seva única opor­tu­ni­tat en vida de ser-​ho, els barons volen man­tenir l’status quo encara que sigui gov­er­nant amb el PP per con­tin­uar fent ús de les portes giratòries.
 
Pel que fa a Ciu­tadans els seus inter­es­sos són els dels grans poders de l’Estat. Ells paguen, ells manen. Faran allò que inter­essi més a aque­lls que els van engreixar per pro­te­gir l’estat. I Podemos respon als inter­es­sos del CIS. Si el dar­rer estudi deia que amb noves elec­cions guan­yarien vots i podrien pas­sar per davant de Sánchez i inten­tar ells for­mar Gov­ern, doncs això faran. I per això, segu­ra­ment, la pro­posta d’ahir, i per això a 15 dies del debat d’investidura estem com estem.
 
Els par­tits polítics cata­lans que tenen clar que els seus inter­es­sos són els inter­es­sos del con­junt de cata­lans crec que hau­rien de plantejar-​se de no anar o d’anar junts a les noves elec­cions espany­oles si Rajoy tam­poc no pot for­mar Gov­ern després que fra­cassi Sánchez. Anar sep­a­rats va ser un gran fracàs. Ara, cal que anem junts per vèncer a aque­lls que ens volen sub­misos prom­e­ten que als DNI espany­ols estarem sep­a­rats per nacional­i­tats o per races. Nos­altres no volem que un paper plas­ti­fi­cat de l’amo ens doni reconeix­e­ment. Nos­altres volem el reconeix­e­ment sencer que és la dig­ni­tat de viure com al que som, de poder imprimir els nos­tres propis car­nets d’identitat. Junts per la inde­pendèn­cia a Espanya! Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut