Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

PSOE i C’s fan un pacte de govern fantasma contra Catalunya

|

- Publicitat -
Ahir vam anar a dormir amb la pro­posta d’acord per for­mar Gov­ern a Espanya. Hi ha acord entre el PSOE i Ciu­tadans. Total, acord fan­tasma, gov­ern fan­tasma, presa de pèl total. I és que abans de pre­sen­tar un acord per for­mar Gov­ern hau­rien de sumar i adonar-​se que no tenen ni majo­ria abso­luta de dipu­tats ni majo­ria sufi­cient per for­mar Gov­ern. Vaja que aquest acord si només és entre ells dos és com si pre­sentessin un prin­cipi d’acord Izquierda Unida i Coali­ción Canaria.
 
Aquest prin­cipi d’acord que no té, per ara, cap pos­si­bil­i­tat de gov­ernar, és un acord que no respecta els pro­grames elec­torals que deien que volien reformar-​ho tot. És un sim­ple acord estètic, de maquil­latge, de tocar qua­tre coses més aviat sim­bòliques de cara a la gale­ria. És un acord on diuen que refor­maran la Con­sti­tu­ció, aque­lla que era irreformable i, que, de fet, segu­ra­ment sí que tornarem a veure que és irreformable. Requereix del suport de dos terços del Con­grés per fer qual­sevol canvi. Per petit que sigui. I més enllà d’això cal no obl­i­dar que el PP té majo­ria abso­luta al Senat i que pot blo­que­jar la leg­is­latura quan i amb el que vulgui.
 
I la pre­gunta estrella. Quina és la pro­posta que fan per Catalunya en aquest acord de Gov­ern? Cap. Zero. Ni una. Ens han obl­i­dat un cop més. Ni hi han pen­sat. Ni saben que fer. Els uns no tenen pro­posta, els altres ens volen suprimir l’autonomia i els altres ens volen posar una bar­retina al DNI. Quin panorama!
 
Passi el que passi a Madrid, nos­altres anem descon­nec­tant. Potser, el dia que se n’adonin que han de fer una pro­posta per Catalunya, ja no hi serem. Ja hau­rem marxat. Sense pro­posta, sense pactar, sense fer soroll, però que mai no diguin que no hem avisat.
 
Bon dia a tothom! Bon dia Gov­ern fan­tasma d’Espanya que no veuràs la llum. Adéu siau Espanya!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut