Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Tribunal Superior de Justícia Espanyolista a Catalunya contra el català

|

- Publicitat -
Tot es pot repen­sar, tot es can­vi­able, sem­pre es pot tornar enrere i es pot empitjo­rar la tran­si­ció que vam fer. Almenys això és el que va dir ahir el Tri­bunal Supe­rior de Justí­cia de Catalunya (que depèn de l’Estat) anul·lant en una sen­tèn­cia una part dels mod­els de dos pro­to­cols no nor­matius d’usos lingüís­tics del sec­tor públic a Catalunya fets l’any 2010. Bàsi­ca­ment anul·la aque­lls arti­cles i aque­lla nor­ma­tiva que diu que el català ha de ser la llen­gua d’ús pref­er­ent entre el fun­cionar­iat i de l’administració a Catalunya. Han fet el mateix que Àngel Ros a Lleida amb el pacte amb C’s però enl­loc de fer-​ho políti­ca­ment ho han fet util­itzant la justí­cia políticament.
 
Els social­istes i ciu­tadans a Lleida, els mateixos que ara volen gov­ernar a Espanya. Els que prom­e­ten refor­mar la Con­sti­tu­ció, els qui volen fer una seg­ona tran­si­ció, els qui s’han con­ju­rat per vetar la vol­un­tat del poble de Catalunya. Quina ver­gonya. Reforma de la Con­sti­tu­ció per què? Seg­ona tran­si­ció per què? Per fer allò que no es van atre­vir a fer aleshores? Per poder carregar-​se el català defin­i­ti­va­ment? Per enfon­sar l’economia cata­lana? I encara sort que Ros era el sec­tor cata­lanista del PSC. També ho era Jordi Marti Grau i alguns inde­pen­den­tistes li van fer cam­pa­nya perquè guanyés les primàries de Barcelona sense èxit. I mireu-​lo ara de ger­ent amb la Colau destrossant junts la capital.
 
Alerta als vents que venen d’Espanya i de l’espanyolisme ranci i alter­natiu de casa nos­tra. Ja estan preparant la nos­tra destruc­ció, la nos­tra assim­i­lació i el nos­tre empo­bri­ment. Si els donem la opor­tu­ni­tat no tin­dran pietat. No els donguem la opor­tu­ni­tat. Fem la inde­pendèn­cia o mai més se sabrà dels nos­tres anhels ni vol­un­tats. Som-​hi!
 
Bon cap de set­mana a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut