Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Algú s’imagina els Mossos obeint ordres de la Llanos de Luna per detenir el President?

|

- Publicitat -
Algun dels errors de l’Estat Espanyol es pot ama­gar amb típex o can­viant l’ordre de les paraules. Posar típex o can­viar l’ordre de les paraules de la Con­sel­le­ria d’Exteriors no és un error nos­tre. És una estratè­gia que fa mal als ulls i ens humilia. Però és un error seu. Als escacs de veg­ades has de sac­ri­ficar un peó per fer un pas enda­vant i assolir el ver­dader objec­tiu per més que ens hàgim d’empassar l’orgull. Però l’error segueix sense ser nos­tre. És seu, i s’estan apropant a cometre’n un que no tin­drà tan fàcil solu­ció ni com­pren­sió per part del poble de Catalunya.
 
Que enviïn els Mossos d’Esquadra als Ajun­ta­ments a bus­car infor­ma­ció sobre les mocions de suport a la declaració del 9N aprovada als plens munic­i­pals també és un error seu. Un error que, a més a més, vio­lenta. Util­itzar forces poli­cials per inten­tar intim­i­dar i espan­tar no és inno­cent, i menys encara util­itzar les nos­tres pròpies. De moment, ho llegim al diari i ens ho prenem com una anèc­dota. Però és simp­tomàtic. Quin serà el proper pas? Si el TC sus­pèn el nou nom de la Con­sel­le­ria què farem? I què faran ells? Si pro­hibeixen a Raul Romeva assi­s­tir a les reunions de Gov­ern què farem? I què faran ells? Obligar els Mossos a entrar a Palau i detenir-​lo? O obligar als Mossos a entrar a Palau a detenir el Pres­i­dent que és el respon­s­able del seu nomenament?
 
Si la Pres­i­denta del Par­la­ment con­tinua enda­vant amb la Comis­sió del Procés Con­stituent què farem? I què faran ells? I amb el pres­i­dent de la Comis­sió i els dipu­tats que hi donen suport? I amb els alcaldes que hi donen suport? Enviaran des de l’Estat als Mossos a detenir al Pres­i­dent? A la Pres­i­denta? Als dipu­tats? I als alcaldes?
 
Però, i si el Con­seller d’Interior o els coman­da­ments dels Mossos ignoren l’ordre què farem? I què faran? Inter­vin­dran la Con­sel­le­ria? L’autonomia per poder diri­gir els Mossos? I lla­vors què faran? Què farem? Algú s’imagina els Mossos d’Esquadra obeint ordres de la Llanos de Luna i entrant a Palau a detenir el Pres­i­dent? O ens els imag­inem entrant a la del­e­gació del Gov­ern espanyol i abaix­ant la ban­dera espany­ola? Que és il.legal, sí. Ara. Fins que 72 dipu­tats diguin el con­trari que hi haurà una nova legalitat.
 
I més pre­guntes. Europa què farà si un min­istre que neces­sita un àngel de guarda per aparcar el cotxe decideix detenir a un Pres­i­dent escol­lit democràti­ca­ment? I a la Pres­i­denta del Par­la­ment? I als dipu­tats? I als vora 800 alcaldes de l’AMI? I si arribem a aquest extrem qui haurà guanyat? Per tant, de qui és l’error? Qui és que no cal­cula les con­se­qüèn­cies de les seves actua­cions? Estiguem tran­quils perquè per­dran en el moment que no puguin fer cumplir la seva autori­tat al nos­tre país. En aquell moment serem inde­pen­dents. I qui ens diu que tar­darem 16 mesos a arribar fins aquí? Nos­altres ens estem sal­vant per l’orgull, i el seu orgull els matarà. Per­drem els peons que faci falta, però farem escac i mat.
 
Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut