Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP d’Anna Gabriel hi torna. Pobra Catalunya!

|

- Publicitat -
Alguns es van equiv­o­car i molt quan van afir­mar que el pas al costat del Pres­i­dent Mas era una vic­tòria de la CUP. De fet, va ser una humili­ciació per la CUP. Almenys pel seu potent sec­tor intern que no té la inde­pendèn­cia com a pri­or­i­tat aquell gest de Mas la va con­ver­tir en víc­tima de les seves men­tides i va haver de con­tin­uar donant suport al nou Gov­ern i al procés d’independència con­tra la seva vol­un­tat. Mas va sal­var la leg­is­latura en con­tra de la opinió d’Anna Gabriel. Que no és que no sigui inde­pen­den­tista, sim­ple­ment que el seu odi a la cen­tral­i­tat d’aquest país, a l’ADN de Catalunya, s’imposa als seus desitjos de llib­er­tat. En altres paraules, només vol la llib­er­tat si és a la seva manera.
 
És per això que ara tor­nen a la ofen­siva. I ho fan ara que ja tenen un màr­tir, que poden exhibir com a sím­bol de la seva coherèn­cia perquè va dir no sé què pel qual està impu­tat. Fins ara tots els impu­tats del procés eren de Con­vergèn­cia, per tant, només podien donar lliçons amb la boca petita. Ara també en tenen. Això és posi­tiu, i no seré jo qui menyspreï la des­obe­dièn­cia de cap inde­pen­den­tista. Al con­trari, felic­ito a tots els impu­tats per des­obe­dièn­cia a l’Estat Espanyol. És més, és bo que com­par­tim entre tots respon­s­abil­i­tats. Però faria bé algun sec­tor intern de no aprof­i­tar els valents i les víc­times del procés per jugar a veure qui és més inde­pen­den­tista. Sinó per anar tots a una i vèncer.
 
Ara es demostra que pels sec­tors més fanàtics el prob­lema no era Mas, era l’espai ide­ològic que ell rep­re­sen­tava. Ell era l’excusa per acabar amb tot el procés. Aque­sta pro­posta par­la­men­tària amb l’únic objec­tiu de dividir i afeblir el procés n’és la prova. Aque­sta pro­posta uni­lat­eral quan hi ha un pacte d’estabilitat per inten­tar fer veure que són més inde­pen­den­tistes que Junts pel Sí, aque­sta enèsima traició lam­en­ta­ble en forma de res­olu­ció que vol fomen­tar la divisió entre el grup de Junts pel Sí que són els únics que es van creure que el dia 27 de setem­bre el que es votava era un refer­èn­dum d’independència.
 
S’ha par­lat molt de nova i vella política, però alerta amb algunes cares noves que s’amaguen dar­rera de l’assemblearisme només si el resul­tat els convé. Sigui Anna Gabriel, Ada Colau o Teresa For­cades. En el fons tenen una man­era d’actuar molt monar­quica on es fa el que elles diuen i els súb­dits han de com­plir i obeir la seva vol­un­tat per sobre de la vol­un­tat pop­u­lar expres­sada en una assem­blea. Es passen la democrà­cia per l’aixella suada sem­pre que els convé. Després d’intentar carregar-​se la primera leg­is­latura inde­pen­den­tista i no aconseguir-​ho, ara hi tornen.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut