Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Què estem disposats a fer, a perdre i a renunciar per guanyar la independència?

|

- Publicitat -
Estem en aquell moment abans de la batalla final on molta gent es pre­gunta si el procés està per­dent força. És la mateixa història de cada any. Després del Nadal i fins a l’estiu sem­pre ens pre­gun­tem el mateix. Som així. Impa­cients. D’aquí unes set­manes començarem a patir per la diada i per si és bo o no el ritme d’inscripcions. Ho volem tot ràpid i de cop. Però de veg­ades cal recor­dar que a la cançó amb la mil­lor lletra del món són tan impor­tants les paraules com els silen­cis. Sempre.
 
Estem en la calma tensa pròpia dels min­uts abans d’una gran tem­pesta. Els ocells ja han anat a lloc segur fa estona. Ahir el Pres­i­dent Puigde­mont ho deia: és tan impor­tant cridar com endreçar. Posar les coses a lloc, aga­far forces, tenir-​ho tot a punt, o com a mínim el més a punt pos­si­ble. El que hem d’estar ara és preparant-​ho tot pel gran assalt. Per aquell moment on no tin­drem temps de parar, ni de pen­sar, ni tan sols de mirar enrere.
 
El per­ill més gran que tenim ara és relaxar-​nos i creure que ja hem guanyat. Pen­sar que ja som majo­ria perquè no, encara no som majo­ria. Els fets es pre­cip­i­taran i nos­altres cal que estiguem a punt per sor­tir al car­rer i no només a manifestar-​nos per veure quants som, sinó que també hau­rem de sor­tir cada dia al car­rer a fer front a les cam­pa­nyes de la por i d’intoxicació dels grans mit­jans de comu­ni­cació espanyol. Hau­rem de sor­tir al car­rer a con­vèncer i a sumar vot a vot perquè al refer­èn­dum con­sti­tu­cional siguem majoria.
 
Ahir La Directa pub­li­cava un vídeo on es veu com tre­balla l’Estat disc­re­ta­ment. Com com­pra vol­un­tats i infil­trar per­sones en movi­ments socials pagant sous i aju­dant en proces­sos judi­cials. Ells no des­cansen. Nos­altres tam­poc. Sem­bla que tot va molt lent però qual­sevol dia tin­drem aprovades les tres lleis de descon­nexió. Començaran les inhab­il­ita­cions, començaran les deten­cions. Serà tot molt com­pli­cat i allò més rell­e­vant que podem fer ara és preguntar-​nos allò que ja hem pre­gun­tat als nos­tres polítics i aque­sts han assumit. Què estem dis­posats a fer, a per­dre i a renun­ciar per guan­yar la llibertat?
 
Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut