Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els catalans no és que no tinguem Estat. És que en tenim un que ens va en contra!

|

- Publicitat -
Catalunya ja exporta un 65% més fora d'Espanya que a Espanya i som la 'comunitat autonoma' amb més exportació exterior i això ho fem gastant menys en política exterior i delegacions internacionals que d'altres comunitats autònomes. Concretament al 2015 vam gastar 2 euros amb 48 cèntims per habitant enfront als 21 euros amb 75 cèntims del País Basc, als 5 euros amb 88 cèntims d'Andalusia i als 12 euros amb 1 cèntim d'Extremadura.
 
I quina és la única comunitat autònoma boicotejada per l'Estat per fer política exterior? La catalana. La única que surt als mitjans de comunicació de l'Estat dient que gastem massa quina és? La catalana. La única que rep boicots de l'Estat quan fa viatges a l'exterior per signar acords empresarials? La catalana.
 
L'Estat espanyol és una autèntica vergonya i és insultant que utilitzi els seus ambaixadors i cònsuls per prohibir presentacions de llibre en català a d'altres països, per intentar que els representants catalans no siguin rebuts per dirigents polítics europeus importants o perquè la Generalitat no pugui signar acords comercials de vital importància per la nostra economia. Això és el que va passar la setmana passada als Estats Units quan una delegació de la Conselleria d'Empresa i Ocupació amb els Conseller Jordi Baiget al capdavant va anar a signar-hi alguns acords importants per aconseguir llocs de treball. I això és el que passa cada vegada.
 
Els catalans no és que no tinguem Estat. És que en tenim un que ens va en contra. És per això que cal que en fem un de nou. Bon dia a tothom!

www.ericbertran.cat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut