Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Per què el Ministeri de l’Interior en funcions no pot convocar la Junta de Seguretat i sí condecorar a Marhuenda?

|

- Publicitat -
El Min­istre de l’Interior en fun­cions, Jorge Fer­nan­dez Díaz, va afir­mar ahir que fins després de les elec­cions espany­oles no es reunirà la Junta de Segure­tat entre l’Estat i la Gen­er­al­i­tat amb l’argument de que total no s’ha reunit en els dar­rers set anys doncs ara pot esperar a després de les elec­cions. Això vol dir que el Min­istre porta tota una leg­is­latura llarga vetant la junta de segure­tat i ara vol que esperem a després de les elec­cions. Total, què és el ter­ror­isme gihadista? Quina pressa tenim? Total, només estem al niv­ell 4 sobre 5 en alerta antiter­ror­ista. Segur que els gihadistes inter­na­cionals com­pre­nen que estem en un procés elec­toral i ja no actuen fins que hi hagi un nou Gov­ern a Espanya, si és que n’hi acaba havent, clar.
 
Ho trobo lam­en­ta­ble, com lam­en­ta­ble trobo que un senyor que té un amic imag­i­nari, de nom Marcelo, exer­ceixi de Min­istre i no estigui a un psiquiàtric. I d’acord, no cal ser alarmista, hi ha hagut i con­tin­uarà havent reunions entre cos­sos poli­cials de l’Estat i de la Gen­er­al­i­tat. També una certa coor­di­nació sobre­tot en temes de ter­ror­isme. Però clara­ment insu­fi­cient. O cal que recor­dem la denun­cia que els Mossos van posar a uns agents de la Poli­cia Nacional Espany­ola perquè suposada­ment van avisar a uns gihadistes que el cos poli­cial català els anava a detenir?
 
La Junta de segure­tat s’ha de reunir. I s’ha de reunir encara que el Gov­ern espanyol estigui en fun­cions. Pre­cisa­ment, un Min­is­teri de l’Interior queda en fun­cions perquè s’entén que hi ha qües­tions que no poden quedar sense gestió política ni un sol dia. I aque­stes qües­tions no són nom­e­nar verge al Paco Marhuenda. Aque­stes qües­tions són la segure­tat de tots els ciu­tadans d’Espanya. També els de Catalunya. I dir que no es con­voca la Junta de Segure­tat perquè no corre pressa, perquè fa temps que no es con­voca i no ha pas­sat res és un insult i una irre­spon­s­abil­i­tat. Per què? Doncs perquè que no hagi pas­sat no vol dir que no pugui passar.
 
Abans de l’any 2004 a Madrid no hi havia hagut cap atemp­tat gihadista. I sabeu que vam dir després de l’11 de març? Vam dir, recordem-​ho, “si hi hagués hagut més coop­eració poli­cial entre cos­sos pos­si­ble­ment s’hagués pogut evi­tar”. Trist. Molt trist. Per cert, l’any 2004 els gihadistes no van fer treva ni en cam­pa­nya electoral.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut