Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Fins quan hem d’aguantar que des de C’s, PP i CSQP ens comparin amb règims totalitaris?

|

- Publicitat -
Aquest diumenge TV3 va emetre un 30 minuts amb el títol de “El Referèndum impossible” on s'hi explicava objectivament per què és impossible fer una consulta vinculant a Catalunya sobre la independència d'acord amb l'Estat.
 
També s'hi explicava com l'odi de l'Estat envers al dret a decidir dels catalans ha fet que no hi hagi Govern a l'Estat Espanyol. Només que el PP, C's o PSOE hi haguéssim accedit possiblement ara hi haurà Govern a l'Estat Espanyol.
 
Alerta al tuit del diputat de Catalunya Sí que es pot Lluís Franco Rabell sobre l'assumpte: 'Aquest govern està convertint TV3 en una mena de televisió del règim. Tenim dret a un servei públic'. Fa uns dies el mateix diputat va acusar de racista i fonamentalista el manifest Koiné que diversos autors van fer en defensa de la llengua catalana.
 
Fins quan? Fins quan hem de suportar que comparin tv3 amb la televisió d'un règim totalitari? Fins quan hem de suportar que ens diguin nazis? Del PP i de Ciutadans ja ens ho esperem, però de Catalunya Sí que es pot, també? Dir-nos nazis també és nova política?
 
Un altre diputat del mateix grup, de Catalunya Sí Que es pot, Albano Dante Fachin, va acusar TV3 de manipular. Però, què vol dir manipular? Manipular és explicar als telespectadors que per aconseguir el referèndum cal que dos terços dels diputats a les Corts espanyoles i dos terços dels senadors hi votin a favor? I que després es convoquin eleccions i les noves corts i el nou Senat ratifiqui altra vegada per dos terços la voluntat de canviar la Constitució? I que després ho ratifiquin els espanyols en un referèndum? I el cap de l'Estat que és el rei?
 
És això manipular, senyor Dante, o manipular va ser prometre als electors que si us votaven el dia 20 de desembre cauria un referèndum d'independència del cel? O prometreu-ho ara de cara a les eleccions del dia 26 de juny?
 
www.ericbertran.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut