Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El gest de lideratge del president Puigdemont desarma la CUP i els unionistes

|

- Publicitat -
És ben bé que els inde­pen­den­tistes de les pedres en fem pans. I en un dia com el d’ahir on hau­ríem pogut fer el ridícul i s’hauria pogut acabar tot, en sor­tim amb un lid­er­atge més fort. És la difer­èn­cia entre el Pres­i­dent Puigde­mont i la diputada Anna Gabriel, la difer­èn­cia entre la dig­ni­tat i l’orgull, la il.lusió i l’odi, la difer­èn­cia entre con­struir i destruir, la difer­èn­cia entre tenir sen­tit d’Estat i l’haver estat –políti­ca­ment– mal criat.
 
Ahir s’hauria pogut acabar l’actual procés d’independència de Catalunya perquè la CUP va decidir alinear-​se amb els opres­sors de les llib­er­tats del poble català, amb la ultra­dreta més ràn­cia, amb els qui fomenten els desnon­a­ments i tallen la llum i l’aigua a les per­sones més vul­ner­a­bles de la nos­tra soci­etat. I el gest de dig­ni­tat del Pres­i­dent Puigde­mont, sotmetent-​se a una qüestió de con­fi­ança el mes de setem­bre ho va can­viar tot. I ho can­viarà tot.
 
És una opció amb riscos, evi­dent­ment, però com a mínim ara la CUP té uns mesos, uns mesos més, per fer fora als infil­trats del CNI. I els seus dipu­tats inde­pen­den­tistes tin­dran la opció de fer-​se respec­tar, de fer-​se dignes dels mil­ions de per­sones a qui ahir van traï­cionar apun­yalant les seves il.lusions des de la més abso­luta indecèn­cia per la esquena. Tin­dran la opor­tu­ni­tat de reparar un gran segon error històric i decidir una veg­ada més en quin bàn­dol estant. Santa paciència!
 
Repeteixo, el que ahir va fer el Pres­i­dent té riscos, però com a mínim sabrem si som 62 o si som 71 dipu­tats inde­pen­den­tistes al Par­la­ment català per cul­mi­nar el procés tot i l’Anna Gabriel, el Xavier Gar­cia Albiol, la Ines Arri­madas, en Miquel Iceta i en Lluis Rabell.
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut