Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La fundació de la ‘nova Convergència’ està generant una gran expectativa

|

- Publicitat -
Cap de set­mana intens. Més de 14.000 per­sones van par­tic­i­par al súper diss­abte de Con­vergèn­cia. Més de la mei­tat dels mil­i­tants i més de 5.000 sim­patitzants van decidir con­struir un nou par­tit polític agafant el mil­lor de la Con­vergèn­cia i posant-​ho al dia. Francesc Homs serà el cap de llista del par­tit al Con­grés de dipu­tats i Miquel Calçada, en Miki­moto, al Senat.
 
Aquest resul­tat dóna una gran respon­s­abil­i­tat al par­tit que ha rebut un mis­satge de molta gent dient “estem aquí, tenim con­fi­ança en que això ha d’anar bé, comp­teu amb nos­altres”. També posa un llistó molt alt a la nova política. En primer lloc perquè final­ment ha estat l’únic par­tit que ha fet pri­maries per decidir el seu can­di­dat. I, en segon lloc, perquè ha que­dat una par­tic­i­pació molt i molt alta. La més alta que fins ara es recorda a casa nos­tra, a Catalunya, en un procés d’aquest tipus.
 
El procés d’independència avança. Un nou par­tit polític de cen­tre comença la remu­ntada per no regalar el procés con­stituent a l’esquerra dog­màtica, l’Assemblea Nacional Cata­lana ha tor­nat a ele­gir Jordi Sánchez com a pres­i­dent arra­co­nant els par­tidistes i la CUP… Bé, la CUP que va decidir ahir deslliurar-​se de l’acord de leg­is­latura d’estabilitat par­la­men­taria. Enl­loc de #Sense­Por, el seu lema podria ser #SenseP­a­raula. Políti­ca­ment la situació actual fa un cert vertí­gen, peri­odís­ti­ca­ment la cosa s’anima. I el Barça va guan­yar la Copa del Rei a Madrid en un camp ple d’estelades. Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut