Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Podemos s’ha convertit en un partit on la capelleta mana i les bases creuen

|

- Publicitat -
Ja fa uns dies que Podemos va pro­posar pactar un Gov­ern al PSOE. Sense tenir majo­ria, és igual. Sense par­lar de polí­tiques con­cretes, només dels amics a qui volia col.locar de min­istres, tant és. Després d’haver dit abans de les elec­cions que no pactaria mai amb el PSOE, qui se’n recorda? Sense pre­gun­tar a les bases, a la mil­itàn­cia, del par­tit, i per què?
 
I ja han pas­sat uns quants dies d’aquella pro­posta i ja han començat les nego­cia­cions i la mil­itàn­cia i els òrgans de decisió que es trobaven a les places públiques, davant els ajun­ta­ments, con­tin­uen sense trobar-​se, sense dis­cu­tir ni deba­tre, sense avalar cap estratè­gia. Entre una mil­itàn­cia que estava enfadada amb la vella política, que ho volia can­viar tot però que se n’ha cansat molt ràpid i s’ha tor­nat sub­misa i un líder que creu saber el que vol tothom sem­bla que ja han enter­rat fa temps el pro­jecte que havien con­struït. Abans, quan Pablo Igle­sias parlava del poble parlava dels mil­i­tants de Podemos, perquè els altres segons ell mai no hem estat poble. I ara quan Pablo Igle­sias parla del poble, ja només parla de si mateix i dels qua­tre o cinc que han aguan­tat sufi­cient­ment al seu costat com per merèixer un Min­is­teri, la mil­itàn­cia ja no existeix.
 
En fi, a mi aque­sta “nova política” no m’interessa perquè em sóna a vella. Però a vella, molt vella. I potser ara estan de moda, però les modes són molt pas­sat­geres. Al final, d’aquells que ho volien can­viar tot i que lliçons ens don­aven con­stant­ment i de males maneres ningú no se’n recor­darà perquè ja fa molt de temps que es van cansar i van tornar a estirar-​se al sofà de les seves cases a mirar Gran Her­mano VIP. Els qui sem­pre hem tre­bal­lat incans­able­ment, amb més o menys encert, per con­struir des de la política una soci­etat mil­lor encara hi serem. Ben mirat, potser és per això que tan defensen la lim­itació de man­dats perquè aque­sts rev­olu­cionaris se’n cansen ràpid. Bon dia a tothom!
 
www​.ericber​tran​.cat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut