Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

I al darrere què?

|

- Publicitat -

Segurament després del 3 a 1 a casa contra l’Athletic Club tota la culerada deu estar satisfeta per aquesta revifalla del seu equip després del penós començament de lliga al Sardinero. Un 5 a 0 davant de l’Inter B, si se’m permet aquest afegitó de la B final, i la posterior victòria regalada pel senyor Megía Dávila al Bilbao, han servit per tornar l’eufòria i veure fantasmes prodigiosos on, sincerament, crec que no n’hi han.

És cert que Ronaldinho va semblar el de les dues primeres temporades, Deco va tornar a ser el líder del mig del camp, Touré Yaya es reafirma dia rere dia com un dels grans fitxatges per reforçar la contundència del mig del camp, Henry il•lusiona amb les seves jugades… però parem d’estimular-nos amb les meravelles dels cracks i fem una volta de 180º per mirar del mig del camp cap enrere.

Publicitat

Portem dues jornades de lliga i trobem que el central que ha jugat els dor partits és Oleguer Preses. Deixeu-me dir, si us plau, que no entenc la decisió de Rijkaard d’utilitzar-lo a ell per davant d’altres per l’eix de la defensa. Era inevitable que jugués en el primer partit, Márquez i Milito no podien, per lesió i sanció, respectivament, però en el segon, amb Márquez recuperat i Milito ja disponible, no entenc com Rijkaard va triar Oleguer. Pot ser un canvi per un partit, per una lesió, un moment en que s’hagi de reforçar la defensa… un moment puntual. Però no per ser titular amb al Barça. No crec que tingui ni les aptituds ni el nivell futbolístic per jugar com a titular en un club com el Barça, només cal mirar qualsevol partit i es veuran totes les mancances del central de Sabadell.

I ja per acabar recordar, novament, una cantada de Victor Valdé que va provocar el gol de l’Athletic. I dic novament perquè la pantera de l’hospitalet, si és cert que salva molts partits, també en fa de l’alçada d’un campanar. El porter del Barça no es pot permetre fallar davant de cap equip, ni l’Athletic de Bilbao, ni el València (recordeu Villa?) i molt menys davant un Chelsea ( suposo que també recordeu el gol sense angle que es va empassar).

Em dóna la sensació que tant Oleguer com Valdés gaudeixen d’una immunitat que des d’aquí m’agradaria carregar-me. Si la caguen ho hem de dir i si no tenen prou nivell també. Ja n’hi ha prou de dir que després de tant de temps tenim porter i que ara no seria bo criticar-lo per desestabilitzar-lo i molt menys parlar d’Oleguer com el gran Almogàver dins el camp. El Barça necessita bons JUGADORS DE FUTBOL, res més.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut