Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Entesos?

|

- Publicitat -

El dia a dia, la humilitat i l’entusiasme han estat l’actiu que ha permès forjar una nova realitat a la zona de l’Aiguabarreig. L’eix traçat per les poblacions d’Aitona, Seròs, La Granja d’Escarp i Massalcoreig, amb un resultat electoral contundent i favorable a les forces compromeses amb l’entorn, obre una escletxa d’il·lusió entre el desencís dels darrers anys de domini feudal convergent.

És l’èxit de la feina ben feta. La suma d’un equip de gent que no ha deixat de treballar des del seu municipi per a una mateixa realitat territorial. Pensant i actuant des de la senzillesa, des de l’acord, amb amabilitat. Deixant de banda promeses faraòniques i interessos particulars. Promovent política de país, de poble; política de carrer.

Publicitat

Els pobles de l’Aiguabarreig han apostat per un mateix imaginari. Saben que sols representen ben poc. I el resultat consolida l’aposta per aquesta zona del Baix Segre. Episodis que en el seu moment van semblar utòpics –La Universitat de Ponent de Ciències de la Natura, el mateix Espai Natural de l’Aiguabarreig i les seves possibilitats turístiques, les jornades literàries entorn a El Temps de les Cireres i d’altres accions culturals, el Consell de Joventut de l’Aiguabarreig, el Consorci de Municipis– demostren que generar entusiasme i esperança és possible. I encara més quan, enllà, al nostre reducte “franjolí”, un regidor de l’Entesa pot ser clau per a la governabilitat de Calaceit… tres-cents anys després de la desfeta.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut