Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Què guanyes amb Espanya?

|

- Publicitat -
Diumenge passat la secta catòlica espanyola venerava el “genio de la raza” i plasmava dues evidències: Espanya s’allunya de la societat civilitzada. Cada dia una mica més nacionalment dèbil. L’altra: el catolicisme espanyol és un món a part. És l’excusa de la facció integrista de la pàtria inherent tant en el PP com en el PSOE (per més rodes de premsa a la contra), i per tant, també, constitutiu en la majoria d’espanyols.
Urgeix desmarcar-se’n. Urgeix plasmar, d’una vegada per totes, el llast cultural, econòmic i polític. Com deia Mossèn Armengou: “val més una hora de llibertat que tota la història d’Espanya”.

I si entristia cloure l’any a l’espanyolíssima Plaza Colón, entristeix obrir els porticons del 2008 i veure PSC i CiU resignats a la tragèdia de la boira. Plantejant la campanya de les properes eleccions com qui guanya perdent un tros de vida. Obstinats a conquerir la síndrome de l’impotent i trobar solucions a Madrid.
Encara no han après que el remei és a casa, només a casa nostra. No ens salvarem pensant en espanyol. En lloc de conjurar-se a defendre els interessos del poble dotant-lo de personalitat, en lloc de preocupar-se per abellir el somni romàntic del nacionalisme, d’una Catalunya lliure per a l’obrer encegat en les òbvies urgències del moment, prefereixen sucumbir a la mentida d’una Espanya plural.
A Europa no guanya el sentiment, ni la raó de conveniència, ni la falsa prudència. Guanya la ideologia. Guanya la convicció de ser un poble treballador, amb virtuts i defectes, preparat per assolir la majoria social inalterable que la de dur a la llibertat.

I ara tu, lector, vinguis d’on vinguis, sincerament: què guanyes amb Espanya?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut