Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Robar té premi!

|

- Publicitat -

Ahir al matí, de camí al Consell Nacional de les JERC, vaig aturar-me a comprar El Periódico a un petit quiosc del carrer Rocafort. El titular de la portada era clar: “Mas acaricia el cim” i ho precisava amb un subtítol que anunciava un “CiU es quedaria a un diputat de la majoria absoluta”; i la veritat és que vaig començar a reflexionar-hi.

Les dades que ens oferia el Baròmetre d’estiu encarregat per aquest diari a l’empresa de sondeigs GESOP eren clares; n’hi ha moltes d’interessants, però una llueix per sobre de totes les interpretacions i anàlisis: CiU obtindria a les properes eleccions al Parlament de Catalunya entre 65 i 67 diputats, pujant gairebé 20 escons i obtenint un 32,3% d’intenció directa de vot.

Publicitat

Fins aquí res a dir, CiU, hipotèticament, podria haver fet una bona oposició, haver estat punyet i haver-se guanyat la confiança de la ciutadania. Però vaig començar a pensar… I em va venir al cap el paper de CiU amb les privatitzacions de les elèctriques i el regal de la seu del carrer Còrsega per part d’ENDESA, em va venir al cap el “cas Pallerols”, vaig recordar que gràcies a CiU l’any vinent s’abaixaran les pensions, vaig pensar en els casos de Prenafeta i Alavedra, en els 600.000 euros que Millet va regalar a la seva fundació, en les donacions que rep d’en Florentino Pérez o de les germanes Koplovitz, del 3%, o del cas de finançament irregular de CiU mitjançant Ferrovial i el Palau de la Música…

I llavors em va venir al cap una dada encara més clara que la que publicava l’enquesta: CiU fa pudor, i tant Convergència, com Unió com els seus dirigents, s’han dedicat des de la seva existència com a partit polític a apropiar-se de forma fraudulenta (com assenyalo una mica més a dalt i indiquen els diferents processos judicials oberts) diners públics i privats.

Així doncs, i sincerament, no puc entendre com un partit així amb tot el que ha fet en contra del poble i de la gent treballadora, pot obtindre a les enquestes aquesta majoria tant absolutament àmplia respecte a les diferents forces polítiques. No ho puc entendre, i és més, ho trobo pornogràfic. Sempre m’ha fet ràbia aquella frase de “tots els polítics són iguals” perquè no és així, però pel que veig, sembla ser que això a la ciutadania (o com a mínim a la gent enquestada) no li importa massa.

Així que després de llegir en profunditat l’enquesta només en vaig saber treure una conclusió: robar té premi! Per tant no em queda res més que felicitar a Convergència i Unió per aquesta virtual victòria, i que els hi vaig bonic, perquè jo, malgrat els 23, 21, 15 o 12 diputats que pugui treure Esquerra podré fer una cosa que ells fa anys que no poden fer: anar amb el cap ben alt sabent que mai hem posat la mà allà on no tocava!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut